Gerilla işgalciye geçit vermiyor

Xakûrkê ve Bradost bölgesinde işgalci Türk ordusuna karşı direniş mevzilerinde olan HPG gerillaları, her koşulda savaşacak iradeye sahip olduklarını söyledi.

HPG gerillaları Dilşer Şengalî ve Brûsk Deniz, işgal saldırılarının başladığı kış aylarından bu yana görkemli bir direniş sergilendiğini belirtti.

Xakûrkê ve Bradost bölgesinde işgalci Türk ordusuna karşı direniş mevzilerinde olan HPG gerillaları Dilşer Şengalî ve Brûsk Deniz, ANF’ye konuştu.

ÇELİKTEN BİR İRADEYLE DURULUYOR

Üç yıllık bir gerilla olan Dilşer Şengalî, Türk devletinin amacının Başûrê Kurdistan topraklarını işgal etmek olduğunu belirterek, Xakûrkê ve Bradost alanına yönelik saldırıların devam ettiğini kaydetti.

Gerillanın işgal saldırıları karşısında çelikten bir iradeyle durduğunu kaydeden Şengalî, Türk ordusunun Bradost köylülerinin hem geçim kaynaklarını yok ettiğini hem de ajanlık dayatmasında bulunduğunu ifade etti.

Şengalî, Bradost bölgesinde karakol, karargah ve kamplar kurmaya çalışan Türk ordusunun bölgedeki kurmaylarının, başta Bermize köyü olmak üzere birçok köyde halkı köy meydanına toplayarak "Bugüne kadar PKK’ye destek verdiniz. Bundan sonra bu alanda yaylalara çıkmak yasak. Hayvan otlatmak yasak. Alana girmeye çalışırsanız hedefimiz olursunuz. Eğer PKK’lilerin kaldıkları noktaları bize bildirirseniz, bizim için çalışırsanız size her türlü kolaylık sağlarız" dediğini öğrendiklerini aktardı.

HER KOŞULDA SAVAŞACAK GÜÇTEYİZ

Bir diğer HPG gerillası Brûsk Deniz, gerillaların işgal saldırılarının başladığı kış aylarından bu yana görkemli bir direniş sergilediğini, işgale geçit vermediğini belirtti.

Deniz, 11 Mart ve 5 Nisan tarihlerinde yeni boyut kazandırılan saldırılara karşı gerillanın da aktif savunma pozisyonuna geçtiğini hatırlatarak, sömürgecilik karşısında her koşulda savaşacak güç, irade ve kararlılığa sahip olduklarını vurguladı.

Deniz, Kürt işbirlikçiliğinin sessiz kalmayı tercih ettiğine işaret ederek, ihanet ve işbirlikçilik yapanlardan er ya da geç hesap sorulacağını da ekledi.