Gerilla eylemlerinde en az 13 asker öldürüldü

HPG BİM, HPG gerillalarının Xakurkê, Şemdinli, Çukurca, Gever ile Mardin’de düzenlenen eylemlerde tespit edileilen 1’i kontra, 13 askerin öldürüldüğünü, çok sayıda askerin yaralandığını açıkladı.

HPG gerillalarının eylemlerine ilişkin yazılı bir açıklama yapan HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM), HPG gerillalarının işgalci Türk ordusuna yönelik düzenlediği eylemlerin detaylarını paylaştı.

HPG BİM açıklamasında şunları belirtti:

“İşgalci TC ordusunun Medya Savunma Alanları’ndan Xakurkê bölgesine yönelik başlattığı işgal harekatına karşı güçlerimizin tarihi direnişi devam etmektedir. İşgalcilere karşı bedenlerini siper eden yoldaşlarımız, Xakurkê’nin her karış toprağını büyük bir direniş ruhu ile koruyarak işgalcilere ağır darbeler vurmaktadırlar. Bu kapsamda 7 Ağustos günü sabah saatlerinde güçlerimiz, Ermuş alanına doğru ilerlemeye çalışan işgalcilere karşı çatışmaya girmiştir. Güçlerimiz düşman birliklerini yoğun bir şekilde vurmuş ve yaklaşık bir buçuk saat boyunca çatışmalar devam etmiştir. Yaşanan bu çatışmalarda tespit edilebilen en az 9 düşman askeri öldürülmüş, çok sayıda asker ise yaralanmıştır. Düşman birliklerine karşı kahramanca savaşan 4 arkadaşımız ise son mermilerine kadar savaşarak şehadete ulaşmışlardır. Bu çatışmalar ardından işgalci güçler insansız hava araçları ve çok sayıda taarruz helikopteri desteği ile Skorsky helikopterlerle ölü ve yaralı askerleri alandan uzaklaştırmıştır. Şehadete ulaşan yoldaşlarımızın kimlik bilgileri daha sonra kamuoyu ile paylaşılacaktır.

YJA STAR GERİLLALARINDAN SABOTAJ EYLEMİ

Şehit Bager ve Şehit Ronya Devrimci Hamlesi kapsamında güçlerimiz, işgalci TC ordusuna yönelik kapsamlı eylemler düzenlemiştir. Bu kapsamda:

6 Ağustos günü saat 05.00’da güçlerimiz, Hakkari’nin Şemzînan (Şemdinli) ilçesine bağlı Bêzelê karakolu yakınlarında güvenlik yolu yapan işgalci TC ordusuna yönelik bir eylem düzenlemiştir. Düşman iş makinelerinin yoğun ateş altına alındığı bu eylemdeki ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir. Eylem ardından işgalci TC ordusu güvenlik yolu çalışmasını durdurmuştur.

Aynı gün saat 12.00’da YJA Star güçlerimiz, Şemzînan’a bağlı Slort ve Xapuşkê karakolları arasında bulunan yol üzerinde hareket halinde olan kontralara yönelik sabotaj eylemi düzenlemiştir. Gerçekleştirilen bu eylemde 1 kontra öldürülmüş, 1 kontra da yaralanmıştır.

7 Ağustos günü saat 20.50’de güçlerimiz, Hakkari’nin Çelê (Çukurca) ilçesine bağlı Xeregol Tepesi’nde konumlanan işgalci TC ordusuna yönelik suikast eylemi düzenlemiştir. Gerçekleştirilen bu eylemde 1 düşman askeri öldürülmüştür.

STUNA TEPESİ’NDE EYLEM

7 Ağustos günü saat 19.30’da güçlerimiz, Hakkari’nin Çelê (Çukurca) ilçesine bağlı Stuna Tepesi’nden konumlanan işgalci TC ordusuna yönelik bir eylem düzenlemiştir. Düşman mevzii ve barınaklarının etkili bir şekilde vurulduğu bu eylemde ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir.

GEVER’DE ÇATIŞMA

6 Ağustos günü Hakkari’nin Gever (Yüksekova) ilçesine bağlı Aşağı ve Yukarı Tılora köyü yakınlarında yerel işbirlikçilerin ihbarı ile 1 arkadaşımız ile düşman arasında çatışma yaşanmıştır. Bu çatışmada düşmana karşı fedaice savaşan Harun arkadaşımız şehitler kervanına katılmıştır. İşgalci TC devleti alanda bulunan bir sivili arkadaşımıza yardım eden bir kişi olarak basına lanse etmiş ve bu kişiye işkence uygulamıştır. Bu insanın güçlerimizle herhangi bir ilişkisi bulunmamaktadır.

Şehadete ulaşan Harun arkadaşımızın kimlik bilgileri şöyledir:

Kod Adı: Harun Delal
Adı Soyadı: Mikdat Örde
Doğum Yeri: Amed
Anne - Baba Adı: Şükriye – Mehmet Şah
Şehadet Tarihi ve Yeri: 6 Ağustos 2019 / Gever

Harun arkadaşımız 1988 yılında Amed’in Hani ilçesinde yurtsever bir aile çevresinde dünyaya gelmiştir. Düşmanın özelde Amed halkı üzerinde yürüttüğü asimilasyon ve imha politikalarına küçük yaşta tanıklık eden Harun yoldaşımız, daha erken yaşlarda kendisinde derin sorgulamalara gitmiştir. Kürt halkına sürekli katliamı reva göre bir zihniyete karşı mücadelenin ancak dağlarda verilebileceği gerçeğini gören Harun yoldaş, bu temelde 2013 yılında Özgürlük Hareketi’ne katılmıştır. Katıldığı ilk günden itibaren Önderliğin özgür yaşam felsefesi üzerinde yoğunlaşan Harun yoldaş, kısa bir süre sonra Önderlik ve şehitler gerçeğini derinden kavramıştır. Kürt halkının özgür geleceği için her saniye yılmadan mücadele eden yoldaşımız, zorlu koşullara karşı da son derece iradeli ve kararlı bir duruş sergilemiştir. Yaşamdaki duruşu ve samimiyeti ile arkadaş çevresinde sevilen ve sayılan bir yoldaş olmuştur. Harun arkadaşımız, üzerine düşen dönem görevlerini en iyi bir şekilde yerine getirmiştir. Son anına kadar da düşmana karşı boyun eğmemiş ve fedaice savaşarak şehadete ulaşmıştır.

Başta Harun yoldaşımızın değerli ailesi olmak üzere tüm yurtsever Kürdistan halkına baş sağlığı diliyor ve Harun yoldaşın bize bıraktığı mücadele mirasını sahiplenerek zafere taşıyacağımızın sözünü veriyoruz.

2 AĞUSTOS GÜNÜ MARDİN’DE OPERASYONA ÇIKAN ASKERLERE YÖNELİK SABOTAJ EYLEMİ

Şehit Medya Mawa ve Şehit Rızgar Gever İntikam Hamlesi kapsamında güçlerimiz, 2 Ağustos günü saat 21.00’da Mardin’in Navsera Bagok alanında operasyona çıkan askerlere yönelik sabotaj eylemi düzenlemiştir. Hedeflenen bu düşman birliğinde bulunan 2 asker öldürülmüş, 1 asker ise yaralanmıştır. Eylemi düzenleyen birliğimiz sağlam bir şekilde üs alanlarına ulaşmıştır.

GARE VE ÇELE’YE HAVA SALDIRISI

7 Ağustos günü saat 02.00’da işgalci TC ordusuna ait savaş uçakları Medya Savunma Alanları’ndan Gare bölgesine bağlı Gundê Guzê alanını bombalamıştır.

6 Ağustos günü saat 10.00 ile 12.00 arasında ise savaş uçakları Hakkari’nin Çelê ilçesine bağlı Çarçel Tepesi yamaçlarını bombalamıştır.

Gerçekleştirilen bu bombardımanlarda herhangi bir kaybımız olmazken, ormanlık alanlarda yangın çıkmıştır.”