Gerilla eylemlerinde 20 asker öldürüldü

HPG BİM, HPG gerillalarının Şırnak’ın Qileban ilçesinde düzenlediği eylemde 14 askerin, daha sonra çıkan çatışmada da 6 askerin öldürüldüğünü açıkladı.

Yazılı bir açıklama yapan HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM) HPG gerillalarının Şırnak’ın Qileban ilçesinde düzenlediği eylemde 14 askerin öldürüldüğünü açıkladı. Hakkari’nin Çelê ilçesinde de düzenlenen sabotaj eyleminde 1 uzman çavuş yaralandı.

HPG BİM açıklamasında şunları belirtti: “1 Ağustos günü saat 22.15’te güçlerimiz, Şırnak’ın Qileban (Uludere) ilçesine bağlı Şehit Kendal karakolunun güvenliğini sağlamaya çalışan bir tepede konumlanan işgalci TC ordusuna yönelik bir eylem düzenlemiştir. Baskın tarzı ile mevziilere kadar ilerleyen güçlerimiz, yakın mesafeden düşman askerlerini vurmuştur. Mevziilerine giren güçlerimiz bu tepedeki 14 düşman askerini öldürmüş, çok sayıda askeri ise yaralamıştır. Eylem ardından işgalci TC ordusu eylem alanı ve çevresini obüs, havan ve savaş uçakları ile bombalamıştır. Bombardımanlar ardından 2 Ağustos günü sabah saatlerinde işgalci TC ordusu Şehit Welat Tepesi çevresinde bir operasyon başlatmıştır. Operasyonda güçlerimiz ile işgalci askerler arasında yoğun çatışmalar yaşanmıştır. Bu çatışmalarda 6 asker öldürülmüş, 4 asker ise yaralanmıştır. Bu operasyonda 4 arkadaşımız, düşman birliklerine karşı son mermilerine kadar savaşmış ve düşmana esir düşmemek için kendi bombalarını kendilerinde patlatarak şehitler kervanına katılmışlardır. Şehadete ulaşan arkadaşlarımızın kimlik bilgileri daha sonra kamuoyu ile paylaşılacaktır.

TÜRK ORDUSUNA AİT ARACA SABOTAJ EYLEMİ: 1 UZMAN ÇAVUŞ ÖLDÜRÜLDÜ

29 Temmuz günü öğlen saatlerinde güçlerimiz, Hakkari’nin Çelê (Çukurca) ilçesine bağlı Stuna Tepesi’ne askeri malzeme taşıyan işgalci TC ordusuna ait bir araca yönelik sabotaj eylemi düzenlemiştir. Gerçekleştirilen bu eylemde araç darbelenirken içinde bulunan 1 uzman çavuş ve 1 kontra ağır yaralanmıştır.

TÜRK SAVUŞ UÇAKLARI HEFTANİN’İN XANTUR ALANINI BOMBALADI

2 Ağustos günü saat 23.00’da işgalci TC ordusuna ait savaş uçakları Medya Savunma Alanları’ndan Heftanin bölgesine bağlı Xantur alanını bombalamıştır. Gerçekleştirilen bu bombardımanlarda herhangi bir kaybımız yaşanmamıştır.”