Gerilla eylemleri karşısında Türk ordusu ilerleyemiyor

Türk ordusu Zap’ın Xeregol bölgesine düzenlediği operasyondaki askerler, gerillaların düzenlediği eylemlerden kaynaklı bir kademe geri çekildi. HPG gerillalarının işgalci Türk ordusuna yönelik düzenlediği eylemler ise sürüyor.

Zap’taki muhabirlerimizden edindiğimiz bilgilere göre Türk ordusunun Xeregol’a yönelik düzenlediği operasyonda bir kademe geri çekildi. İlerleyemeyen askerler, operasyonun ilk başladığı indirmenin yapıldığı Çayırlı Toplu Karşısı’ndaki bölgeden bir kademe geri çekilirken, bölgede hava hareketliliği devam ediyor.

Diğer taraftan dün sabah saat 09.00’da HPG gerillaları Çukurca’ya bağlı Girê karakoluna yönelik roketlerle eylem düzenledi. 20’ye yakın roketin atıldığı karakolda yangın çıkardı. Türk askerlerinin kayıpları hakkında ise bilgi edinilemedi.

Barzan bölgesindeki Tepe Xwede’ye konulmanmış askerlere yönelik de HPG gerillaları dün saat 13.00 sularında bir eylem düzenledi. Çok sayıda havan ve katyuşa roketi tepeye isabet ederken, ölü ve yaralılar hakkında bilgi alınamadı.

HPG gerillalarının eyleminden sonra Türk ordusu ise Avaşin’in Mam Reşok alanını, keşif uçağı desteğiyle obüs ve havanlarla bombaladı.

15 EKİM’DE BAŞLATILAN OPERASYON GERİ ÇEKİLDİ

Öte yandan Türk ordusunun 15 Ekim günü Şemdinli’nin Qumaro alanda özel harekatçılar ve korucuların katılımıyla başlattığı operasyona yönelik gerillalar eylem düzenledi. Beransor kırsalındaki Tepe Sor’a konumlanmış askerlere yönelik daha önceden yerleştirilmiş tuzaklı patlayıcılarla eylem yapıldı. Ölü ve yaralı asker sayısına ulaşılamazken operasyon 17 Ekim günü akşam saat 17.00’da geri çekildi. Bölgede hava hareketliliği devam ederken, Türk ordusuna ait savaş uçakları ise dün öğleden sonra saat 15.00 sularında Çemço’yu bombaladı.