Gerilla eylemleri Erdoğan'ın sonunu getiriyor!

Gerilla güçlerinin, son zamanlarda Xakurke, Zagros, Botan, Serhat, Amed ve diğer bölgelerde geliştirdikleri etkili eylemler, RTE’nin gerilla şahsında Kürtleri bitirme hedefinin sonunu getirdi.

RTE de kendisinden önceki Türkiye başbakanları, cumhurbaşkanları, askeri komutanları -ki bunların büyük bir çoğunluğu emekli olduktan sonra bu işin askeri yöntemlerle bitirilmeyeceğini söyledi- gibi Kürt gerillası, özgürlük savaşçıları şahsında Kürtleri bitireceğini savundu. Kürtlere ve özellikle de özgürlük hareketi ve gerillasına yönelik diğer tüm başbakan, cumhurbaşkanı ve askeri komutanların bileşkesi olan yöntemlerle Kürtleri yok etme, bitirme, tarihten silme söylemlerinde bulundu. Kendisinden öncekilerden farklı olarak eşi benzeri tarihte az görülen yöntemlerle yöneldi. Ülke ekonomisinin tamamına yakınını yatırdığı teknolojik silahlarla saldırılarını sürdürdü. 2007 yılından bu yana aralıksız bir şekilde savaş uçakları başta olmak üzere birçok teknik ile Kürt dağlarını, gerilla üslerini bombaladı. Ancak son zamanlarda gelişen yeni tarz, taktikle gelişen etkili gerilla eylemleri, RTE’nin tüm söylemlerinin sonuna gelindiğini gösteriyor.

SERHAT'TA DEVRİMCİ ZAFER HAMLESİ

RTE, 2015 yılında Kürtleri yok etmek için 'Çöktürme Planı' ile Kürt özgürlük gerillası şahsında büyük bir saldırı başlattı. Planı başarıya ulaştırmak için eşi benzeri az görülür özel savaş yöntemlerini, teknolojik silahları devreye soktu; ilk etapta Botan, Behdidan, Zagros, Amed, Serhat, Dersim, Erzurum, Garzan, Serhat eyaletlerinde gerilla güçlerine yöneldi. Buna paralel bir şekilde Kürt legal siyasi hareketine hiçbir yasa ve kanunda yeri olmayan yöntemlerle yöneldi. Seçilmiş belediye eş başkanları, milletvekilleri başta olmak üzere legal siyaset alanında binlerce kişiyi hiçbir gerekçe göstermeden veya sudan sebeplerle tutukladı. Kuzey Doğu Suriye topraklarına yönelik DAİŞ, El Kaide ve Müslüman Kardeşler grupları ile iş birliği yaparak saldırılarını arttırdı. En son Efrîn işgali saldırıları ile büyük katliamlar yaptı. Başûrê Kurdistan’a yönelik yaz, kış, bahar sonbahar demeden yüzlerce savaş uçağı, insansız hava araçları, keşif uçakları eşliğinde saldırılarını sürdürdü. En son sonbahar aylarında Başûrê Kurdistan’ın Bradost alanına işgal girişimini başlattı. Nisan ayından itibaren işgal saldırılarını derinleştirmeye başladı. 50 yıla yakın bir süredir Kürt Özgürlük Mücadelesi veren gerilla güçleri tüm bu saldırılara karşı tarz, tempo, taktikte kendisini yenileyerek cevap verdi. Kürdistan coğrafyasının en zorlu arazisi olan Sehrat eyaletinde gerilla, bırakalım bahar, yaz ve sonbahar aylarını, kış aylarında bile etkili eylemler gerçekleştirerek Çöktürme Planı'nı boşa çıkardı. Serhat eyaletinin bırakalım dağlarını, şehirlerinde bile yağan metrelerce kardan dolayı yaşamın felç olduğu bir bölgede, gerillanın kış aylarında bile durmadan etkili eylemler yapması, yeni tarz, tempo ve taktik geliştirdiğini gösteriyor. Kürt özgürlük gerillasının Serhat eyaletinde RTE’nin çöktürme planına karşı 2015 yılından itibaren başlattığı Devrimci Zafer Hamlesi, ordusuna ağır darbeler vurdu. Bu etkili eylemlerle Türk ordusuna vurulan darbeler giderek artıyor. Zira karlı kış günlerinde Serhat'ta etkili ve büyük eylemlere imza atan gerilla, ilk günlerini yaşadığımız yaz ayları ve sonbaharda bunu artıracak gibi. Son günlerde gerçekleştirilen ve 45 özel ordu elemanının öldürüldüğü eylemler ileride daha büyük, etkili eylemlerin olacağının habercisi. Bu eylemler, gerillanın bir yenilenmeyi yaşadığını da gösteriyor.

BOTAN: ŞEHİT DELAL AMED VE BESTA ŞEHİTLERİ HAMLESİ

Botan’da Şehit Delal Amed ve Besta Şehitleri Hamlesi…

RTE’nin çöktürme planının gerilla ayağında başlattığı yerlerin başında Botan geliyor. Özel ordu güçleri, gizli birlikler, istihbarat çalışmaları, son teknolojik silahlarla yöneldiği Botan’da, gerilla tarafından başlatılan Şehit Delal Amed ve Besta Şehitleri Hamlesi ile cevap verildi. Eylemlerle, Çöktürme Planı'nın çöktüğü anlaşılıyor.

DERSİM: ŞEHİT ROZA VE ŞEHİT OZAN HAMLESİ

RTE’nin planına gerilla cephesinden Dersim’de de Şehit Roza ve Şehit Ozan Hamlesi ile cevap veriliyor. Gerillalar, Dersim ve Karadeniz’de yeni dönemin taktiği ile etkili eylemler düzenledi ve planı boşa çıkardı. RTE’nin çeşitli söylemlerle Aleviler üzerine oynadığı oyunlar da bu eylemlerle boşa çıkarılırken, 24 Haziran'daki seçimlere de bu durumun yansıyacağı açıkça görülüyor. Zira RTE, gerillayı etkisizleştirmek isterken, siyasal alandaki iktidarını Aleviler üzerine oynadığı oyunlarla kalıcılaştırma peşindeydi. Gerillanın başlattığı hamle ile gerçekleştirilen etkili eylemler, RTE’nin Aleviler üzerine oynadığı kirli oyunları deşifre ederken, Alevilerin irade olarak cevap vermesini de ortaya çıkarıyor. Eylemlerle birlikte başta Dersim olmak üzere Alevi bölgelerindeki uyanışın bunun sonucunda olduğunu söylemek yanlış olmaz.

BAŞUR HALKININ UYANIŞI

Çöktürme Planı'nın hedefinde sadece Bakur olmadığı, Kuzey Doğu Suriye ve Rojava topraklarına saldırılar, katliamlar ve işgal ile ortaya çıkmıştı. Geçen sonbahar aylarından itibaren on yıllardır askeri üsleri ve ekonomik olarak işgal ettiği Başûrê Kurdistan’ın Bradost bölgesine işgal saldırılarını başlatarak işgalini derinleştirmek istedi. Nisan ayından itibaren sonbahar aylarında başlatılan işgal karadan değil, Skorsky tipi helikopterlerle, savaş uçakları ve Attak ile Kobra tipi helikopterlerin savunmasında indirmelerle, Lelikan ve Avdalkovi tepelerine kadar vardırıldı. Zagros hattında da Çarçella, Avaşin, Geliyê Zap ve Cilo'da aynı taktikle asker indirerek işgalini derinleştirmek istedi. Ancak gerilla güçleri işgalci Türk ordusunun bu girişimine Şehit Piroz ve Şehit Agiri Devrimci Hamlesi'ni başlatarak cevap verdi. İndirmelerle Xakurke’nin Lelikan ve Avdalkovi tepelerine yerleştirilen askerler, gerilla güçlerinin hedefi olmaya başladı. Gerilla güçleri yeni dönemin askeri taktiklerinin ipuçlarını veren suikast, sabotaj ve baskın gibi eylemlerle günlük olarak Lelikan, Ali Dirêj Boğazı ve Evdilkovi Tepesi'ne yerleştirilen askerlere büyük kayıplar verdiriyor. En son önceki gün Avdalkovi'ye ilişkin yayımlanan ve çok berrak bir şekilde çekilmiş eylem görüntüsü, gerillanın psikolojik, moral üstünlüğü ile birlikte devrimci ruhunu gösteriyor. Avdalkovi Tepesi'nde gerillaların hedeflediği mevziden askerlerin 'imdat' çağrıları, gerillanın inanç, irade, kararlılığı ile ruhunu gösteriyor.

Gerillanın işgalci Türk ordusuna yönelik gerçekleştirdiği etkili eylemler, Başûrê Kurdistan halkı ile birçok siyasi çevreye de büyük bir moral verdi. Başur halkı Bölgesel ve Irak merkezi hükûmetlerinin sessizliklerini kınamak için eylemler yapmaya başladı. Yaptığı eylemlerle, işgale karşı sessiz kalınmaması ve tutum alınmasını istedi. Başur halkı ile birlikte Başur'un çeşitli partilerinin sorumlu bazı milletvekilleri de, bir bildiri ile Bölgesel Parlamentonun bir an önce toplanıp işgale karşı bir karar almasını istedi. Merkezi hükûmetten de tutumunu ortaya koyması çağrısında bulundu.

24 HAZİRAN'A DA YANSIYACAK

Gerillanın etkili eylemleri, planın sadece askeri ayağıyla ilgili değil; 24 Haziran'da yapılacak seçimlere de yansıyacak. Bununla RTE iktidarının da sonunu getirecek. Elbette bu, Kürt özgürlük gerillasının büyük irade, inanç, kararlılık ve bedellerle verdiği mücadelenin bir sonucu.