Gerilla, Dersim’de pusu kuran askerleri vurdu: 2 ölü

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM), Dersim’de gerillaya karşı pusu kuran askerlerin denetime alınarak vurulduğunu ve tespit edilen 2 askerin öldürüldüğünü açıkladı.

HPG-BİM, “3 Haziran günü Dersim’in Ovacık ilçesine bağlı Şoşveng köprüsü yakınlarında pusulamalar yapan işgalci TC ordusunun gizli bir birliği güçlerimizce denetim altına alınmıştır” dedi.

Uzun bir süre denetimde tutulan bu “düşman birliğinin” aynı gün saat 18.00’de yakın mesafeden etkili bir şekilde vurulduğunu belirten HPG-BİM, “Gerçekleştirilen isabetli vuruşlar sonucunda 2 askerin öldüğü ve 2 askerin de yaralandığı değerlendirilen bu eylemde ölü ve yaralı asker sayısı daha fazladır” diye kaydetti.

GERİLLA ALANLARINA YÖNELİK BOMBARDIMANLAR

Açıklamada Türk işgal güçlerinin gerillanın denetimindeki Medya Savunma Alanları’na yönelik hava saldırılarına ilişkin bilgiler de verildi.

HPG-BİM, 3 ve 4 Haziran günleri savaş uçaklarının Xakurkê bölgesinde “Dola Çıl û Çar” ve “Şêxzade” vadilerini bombaladığını bildirdi.

Saldırılara ilişkin detaylar açıklamada şöyle yer aldı:

“5 Haziran günü savaş uçakları sabah saatlerinden akşam saatlerine kadar yine Dola Çıl û Çar ve Şêxzade vadisini bombalamıştır. Bu bombardımanlar ardından arazide yangın çıkmıştır. Çıkan yangını söndürmeye giden yöre halkından Hoşawi Mikael, Mahacir Mikael Aziz ve Cabir Halil Süleyman adında 3 peşmerge yaralanmıştır. İşgalci TC ordusu, arazideki yangını söndürmeye gelen bu insanlarımızı hedeflemesi bilinçli ve planlı bir şekilde yapılan bir saldırıdır. Kürdistan’ın hiçbir değerine saygısı olmayan bu işgalci devlet, yaşadığı doğayı korumaya gelen sivil insanları hedefleyerek bu bölgeyi tamamen insansızlaştırmaya çalışmaktadır. Sömürgeci TC sistemi, halkımızı bilinçli ve sistematik bir şekilde hedef almakta ve bu şoven, ırkçı, katliamcı uygulamalar ile Güney Kürdistan halkına göz dağı vermeye çalışmaktadır. Bölgede yoğun bombardımanlar gerçekleştirerek bölge halkını korkutmaya çalışan işgalci TC ordusu, sivillere saldırarak Kürt düşmanlığını bir kez daha tescillemiştir. Bilinçli olarak gerçekleştirilen bu saldırıda yaralanan her 3 Kürt insanımıza acil şifalar diliyoruz.

Zap Bölgesinde;

- 2 ve 3 Haziran günü saat 22.00 sularında savaş uçakları Kunişka alanını bombalamıştır. 2 Haziran günü gerçekleştirilen bombardımanlarda 2 arkadaşımız şehadete ulaşmıştır. Şehadete ulaşan arkadaşlarımızın sicil bilgileri daha sonra kamuoyu ile paylaşılacaktır.

- 4 Haziran günü saat 22.30 ile 23.00 arasında savaş uçakları Şehit Rüstem alanını bombalamıştır.

Garê Bölgesinde;

5 Haziran günü saat 09.30’da savaş uçakları Ergenê köyü çevresini bombalamıştır. Gerçekleştirilen bu bombardımanlarda yöre halkına ait bağ ve bahçelerinde maddi zarar meydana gelirken, herhangi bir kaybımız yaşanmamıştır.”