Gerilla Cesur, kardeşlerinin ismi ve soyadıyla savaşıyor

HPG’li Eriş Cesur, adını şehit kardeşlerinden alıyor. "Dağlarda buluşamadık, mücadelede buluşuyoruz" diyen Cesur, PKK'yi, 'içinde hiçbir kirliliği barındırmayan süte' benzetiyor.

Kimi insanlar vardır, yüzlerine baktığınızda, ağladığında bile muhtemelen yüzündeki gülümseme silinmiyordur diye düşündüğünüz olmuştur. Öyle uzun uzun tanımak gerekmiyor bu tipolojiye sahip insanları, içlerinde taşıdıkları masumiyet yüzlerine tebessüm olarak konuvermiştir. Fakat hiç kederlenmezler, öfkelenmezler ya da üzülmezler mi? Ancak dokunduğunuzda ya da kulak kesildiğinizde içlerinden geçen duygu selin, tanıma şansı bulabilirsiniz. HPG’li Eriş Cesur, bunlardan biri...

TÜM DUYGULARI TEBESSÜM OLARAK BELİRİYOR

Uzun uzun bakmanıza gerek yok Cesur’un yüzünü hafızanıza nakşetmeniz için, bir kere baktığınızda, bir kere gördüğünüzde hafızanızdan silinmeyen muhteşem bir tebessümü var. Elbette bu silinmez tebessümün altında bir insan olarak taşıdığı tüm duyguları da barındırıyor genç yüreğinde, yoldaşlarına duyduğu sevgiyi ve adını aldığı Eriş ve Cesur isimli iki erkek kardeşinin acısını da taşıyor nihayetinde…

'ŞEHİTLER, ÖNDERLİK VE GERİLLALAR İÇİN...'

İki ağabeyinin PKK saflarında yaşamını yitirmesi üzerine Bakurê Kurdistan’daki doğduğu toprakları terk ederek HPG saflarına katılan Eriş Cesur, katılmasının esas nedeni olarak 'başta şehitlerimiz olmak üzere, Önderlik ve dağda mücadele eden gerillalar’ diyerek sıralıyor.

HPG’li Eriş Cesur, adını 2013 yılında HPG’ye katılan ve yaşamını yitiren Eriş Gever’den, soy adını ise 2010 tarihinde katıldıktan sonra yaşamını yitiren Cesur Gever’den aldığını söylerken, "Tüm isimler şehitlerimizin isimleridir, onlar da farklı şehit yoldaşlarımızdan bu ismi almıştır" diyor.

Cesur, HPG’ye katılmadan önce evlerine sık sık Türk polisleri tarafından baskınların düzenlendiğini, kardeşlerinin de bu baskıları görerek büyüdüklerini ve böylelikle katılım sağladığını, kendisinin de bu baskılara en yakıcı şekilde şahit olduğunu aktarıyor.

'DAĞDA DEĞİLSE DE MÜCADELEDE BULUŞTUK'

Kardeşi Cesur Gever’i, “Türk devletine karşı her zaman bir öfkesi vardı fakat bunu örgütsüz bir şekilde ortaya koymazdı, örgütleyerek ifade ederdi. Paylaşımcılığı ile bilinirdi” diyerek anarken, Eriş Cesur’u ise görmek istediğini ancak bu fırsatı bulamadan zaten kardeşinin yaşamını yitirdiğini aktarıyor. Cesur, "Dağlarda buluşamadık, mücadele buluşuyoruz" demeyi de ihmal etmiyor.

HPG’li Eriş Cesur, "Bu dağlarda bizler zaten aynı patikalardan yürüyor, aynı pınarlardan su içiyoruz" derken, şu anda kendisi için onlarca Eriş ve Cesur yoldaşının olduğunu, tüm yoldaşlarının kendisi için aynı değeri taşıdığını ve mücadele ettikleri amaç uğruna yaşamını yitiren tüm arkadaşları için mücadele edeceğinin altını çiziyor. “Şehit Cesur’un amacı Zagroslar'a gitmekti, umarım ben onlarca Cesur’un Zagros’ta gerillacılık yapma hayalini yerine getireceğim” diyor.

'PKK BİR SÜT GİBİ!'

PKK’yi çok farklı tanımladığını belirten HPG’li Eriş Cesur, “Örgüt çok farklı bir şekilde insanı kendisine çekiyor ve bağlıyor. PKK bir süt gibidir nasıl sütün içerisinde bir kirlilik olduğunda bu hemen belli olur ve yüzeye çıkar, PKK de böyledir" diye belirtiyor.