Gerilla alanlarında 4 Nisan kutlaması

Kürt Halk Önderi Öcalan'ın doğum gününün kutlandığı etkinlikte konuşan komutan Herekol, "Önderliğin doğumu kişisel bir doğum değil, hakikati ve başarıyı ortaya çıkartan, özgürlüğün çizgisidir" dedi.

HPG-YJA Star gerillaları Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın doğum günü olan 4 Nisan’ı kutladı. HPG-YJA Star Komutanlarından Kawenda Herekol, Têkoşin Batman ve Gülbahar Rojhilat'ın da katıldığı kutlama töreninde 4 Nisan’ın Kürt halkı ve kadınları için ne anlam ifade ettiğine ilişkin değerlendirmeler yapıldı.

Açlık grevlerinin selamlandığı törende konuşa Kawenda Herekol, "Serok Apo’nun doğumu kişisel bir doğum değil, hakikati, demokrasiyi ve başarıyı ortaya çıkartan, özgürlüğün çizgisidir. Önderliğin ömrü yediden yetmişe kadar mücadele ile geçmiştir. Çocukluğundan bugüne kadar hakikatin izinde ve mücadelede bize öncülük ve Önderlik etmiştir" dedi.

45 YILDIR ORTADOĞU'YA ÖNCÜLÜK YAPIYOR

Öcalan’ın sadece Kürtlerin özgürlük mücadelesini değil, tüm halkları etkilediğini belirten Herekol devamla şunları belirtti: "Bu bilinç, felsefe, direniş ve ruhla özgürlüğü tanıdık. Serok Apo öncülüğünde 45 yıldır dört parça Kürdistan’da mücadele yürütüyoruz. Bu mücadele Ortadoğu’ya öncülük yapıyor. Dünyada kadınlara, halklara, özgürlüğü isteyen tüm insanlara bir ışık, cesaret ve inanç kaynağıdır Serok Apo. Önderlik büyük bir özgürlük mücadelesi veriyor. Her anı özgür mücadele tarihini yazmakla geçiyor. Biz onun yoldaşları ve militanları olarak bu tarih ve mücadelede başarıyı esas aldık.

Bugün, İmralı koşulları bizim için ağır olabilir. Bizim için acı bir yara olabilir ancak, hiçbir zaman bu tecride alışmadık ve alışmayacağız. Hiç kimse bu tecritle irademizi ve inancımızı yıkamaz. Leyla Güven ve Nasır Yağız şahsında süresiz, dönüşümsüz açlık grevi öncülüğüyle Önderliğimiz etrafında bir halkayız. Önderlikle bizim aramızda mesafe açmak istiyorlar. Önderlik bir fikirdir ve inançtır. Önderlik özgür bir ruhtur, bu beynimize ve yüreğimize yerleşmiştir" dedi.

'BİZİM İÇİN ŞİAR YA ZAFER YA ZAFERDİR'

Öcalan’a en büyük özeleştirinin onu özgürleştirmekten geçtiğini belirten Herekol konuşmasını şu sözlerle sonlandırdı: "En büyük öz eleştirimiz, 2019 yılı mücadelemizi 'Tecridi Kıralım, Faşizmi Yıkalım ve Kürdistan’ı Özgürleştirelim' şiarıyla Önderlikle özgür ve eşit bir yaşamı esas alacağız. Bunun başarısı için, sonuna kadar mücadeleyi yükselteceğiz. Bu temelde, 4 Nisan ruhuyla 2019 yılında kadın çizgisi ve mücadelesiyle, özgür Kürdistan'ı Önderliğe armağan edeceğiz. Ve Önderliğimizle doğru yoldaşlık kuracağız. Bizim için şiar; Ya zafer ya zaferdir."

Törende yapılan konuşmaların ardından ateş yakılarak, halaylar çekildi. Kürdistan dağlarına ağaç dikildikten sonra tüm gerillaların bir araya gelmesi ve slogan atmasıyla tören son buldu.