Gerillalardan Hakkari ve Amed’de eylem

HPG gerillalarının Gever’de Şehit Gafur tepesine konumlanan askerlere yönelik düzenlenen eylemde 1 mevzi ve bir konteynır imha edildi. Lice’de düzenlenen eylemde 8 asker öldürüldü.

HPG gerillalarının düzenlendiği eylemlere ilişkin yazılı bir açıklama yapan HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM) “Amed’in Lice ilçesine bağlı Kıjılnehiz köyü yakınlarında bulunan bir kontrol noktasına yönelik eylem düzenlemiştir. Yakın mesafeden yoğun ateş altına alınan kontrol noktasındaki kulübe tümden imha edilmiş ve tespit edilebilen 8 düşman askeri öldürülmüştür” dedi.

HPG BİM açıklaması şöyle: “Şehit Pîroz ve Şehit Agirî Devrimci Hamlesi kapsamında güçlerimiz, 28 Temmuz günü saat 07.00’da Hakkari’nin Gever (Yüksekova) ilçesine bağlı Şehit Gafur tepesinde konumlanan işgalci TC ordusuna yönelik bir eylem düzenlemiştir. Düşman mevzii ve barınaklarının etkili bir şekilde vurulduğu bu eylemde 1 mevzii ve 1 konteynır imha edilmiştir. Eylemdeki ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir.

OMERYA ALANINDA YOĞUN ÇATIŞMA: 3 GERİLLA ŞEHİT DÜŞTÜ

24 Temmuz günü saat 23.50’de Mardin’in Nusaybin ilçesine bağlı Omerya alanında görevde olan bir birliğimiz ile işgalci TC ordusu arasında yoğun çatışmalar yaşanmıştır. Düşman güçlerine ağır darbeler vuran 3 arkadaşımız kahramanca savaşarak şehadete ulaşmıştır. Şehadete ulaşan arkadaşlarımızın kimlik bilgileri daha sonra kamuoyu ile paylaşılacaktır.

KEMAH’TA 21 TEMMUZ’TA BAŞLAYAN OPERASYON SUNUÇSUZ GERİ ÇEKİLDİ

21 Temmuz günü işgalci TC ordusu Erzincan’ın Kemah ilçesine bağlı Kûna Hırçê alanında bir operasyon başlatmıştır. Aynı gün gece saatlerinde işgalciler ile güçlerimiz arasında çatışmalar yaşanmıştır. Bu çatışmalardaki ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir. 22 Temmuz günü sabah saatlerinde işgalci TC ordusu alanı kobra tipi taarruz helikopterleri ile rastgele bir şekilde bombalamıştır. Aynı gün skorsky helikopterler ile alana indirmeler yapan işgalci TC ordusu operasyon kapsamını genişletmiştir. Bu operasyon 27 Temmuz günü sonuçsuz bir şekilde alandan geri çekilmiştir. İşgalci TC devleti özel savaş medyası aracılığı ile bu operasyonda gerilla kayıplarının olduğu yalanlarını yaymıştır. Operasyon boyunca herhangi bir kaybımız olmamıştır.

LİCE’DE 8 ASKER ÖLDÜRÜLDÜ

21 Temmuz günü saat 00.30 sularında güçlerimiz, Amed’in Lice ilçesine bağlı Kıjılnehiz köyü yakınlarında bulunan bir kontrol noktasına yönelik eylem düzenlemiştir. Yakın mesafeden yoğun ateş altına alınan kontrol noktasındaki kulübe tümden imha edilmiş ve tespit edilebilen 8 düşman askeri öldürülmüştür. Eylemde düşman güçlerine karşı fedaice savaşan ve ağır bir şekilde yaralanan Aram arkadaşımız, sağ ele geçememek için kendi bombasını kendisinde patlatarak şehadete ulaşmıştır. Eylem ardından işgalci TC ordusu ölü ve yaralı askerleri çok sayıda zırhlı araç ile alandan uzaklaştırmıştır. Şehadete ulaşan arkadaşımızın kimlik bilgileri netleştirildiğinde kamuoyu ile paylaşılacaktır.

HANİ’DE ÇATIŞMA

5. 18 Haziran 2018 tarihinde saat 00.30 sularında Amed’in Hani ilçesine bağlı Bektaş köyü alanında işgalci TC ordusu bir operasyon başlatmıştır. Operasyonda güçlerimiz ile işgalci TC ordusu arasında çatışmalar yaşanmıştır. İşgalci TC ordusu, operasyonda alanı yoğun bir şekilde savaş uçakları ile bombalamıştır. Yaşanan bombardımanlarda Koçer ve Roger yoldaşlarımız şehadete ulaşmıştır.

Şehadete ulaşan arkadaşlarımızın sicil bilgileri şöyledir:

Kod Adı: Koçer Çiya
Adı Soyadı: Fırat Taşçı
Doğum Yeri: Siirt
Anne - Baba Adı: Fatma - Abdulbaki
Şehadet Tarihi ve Yeri: 18 Haziran 2018 / Amed

Kod Adı: Roger
Adı Soyadı: Feytullah Ecer
Doğum Yeri: Amed
Anne - Baba Adı: Edna - Fevzi
Şehadet Tarihi ve Yeri: 18 Haziran 2018 / Amed

TÜRK ORDUSU BİTLİS’TE ORMANLIK ALANI ATEŞE VERDİ

25 Temmuz günü işgalci TC ordusunun Bitlis’in Şêx Cuma alanında bulunan karakolları ve alandaki kontralar araziyi rastgele bir şekilde bombalamış ve ormanlık alanlarda yangın çıkmıştır. Şêx Cuma ve Şehit Mizgin arasındaki ormanlık alandaki yangın halen devam etmektedir.

MEDYA SAVUNMA ALANLARINA HAVA SALDIRISI

27 Temmuz günü saat 14:30 ile 15.00 arasında işgalci TC ordusuna ait savaş uçakları Medya Savunma Alanları’ndan Kandil bölgesine bağlı Şehit Nuda tepesini bombalamıştır. Düzenlenen bombardımanlarda herhangi bir kaybımız yaşanmamıştır.”