Gençlik örgütleri: Katliam düzenini yıkacağız

İstanbul Gençlik Örgütleri, Roboski Katliamı’nın 6’inci yıldönümünde Kadıköy Khalkedon Meydanı'na eylem düzenledi.

Roboski’de katleden, emri veren herkes yargılanıncaya ve hesap verinceye kadar mücadelelerini sürdüreceklerini vurgulayan gençlik örgütleri, “Katliamlar düzeninizi yıkacağız” sözünü verdi.

Roboski Katliamı’nın 6’inci yıldönümü dolayısıyla Kadıköy Khalkedon Meydanı’nda bir araya gelen gençlik örgütleri, katliam düzenini yıkana kadar mücadele edeceklerini vurguladılar. Polisin, Piya Kahvesi önünden toplanan gençlerin sloganlar ve pankartlar eşliğinde yürümesine izin vermemesi üzerine Khalkedon Meydanı’nda açıklama yapıldı. Meydanda Roboski Katliamı’nda hayatını kaybeden çoğu çocuk 34 Kürt gencinin fotoğrafları taşınırken, gençler hep bir ağızdan, “Roboski’yi unutma unutturma”, “Roboski’nin hesabını gençler soracak”, “Faşizme karşı omuz omuza”, “Bijî biratiya gelan” sloganlarını attı. Gençlik Örgütleri adına açıklama Berfin Akdeniz tarafından okundu.

‘KATİLLER KORUNUYOR’

Akdeniz, bundan 6 yıl önce bugün, Uludere’nin Roboski köyünde açlığa ve yoksulluğa mahkum edilmiş 17’si çocuk 34 gencin, milliyetçiliği körükleyerek emperyalizme göbekten bağlı saray tarafından katledildiğini hatırlatarak sözlerine başladı. Katillerin, dönemin başbakanı tarafından 'haberim vardı' denilerek aklanmaya çalışıldığını vurgulayan Akdeniz, geçen süre içinde egemenler arası kavga sonucu iktidarın tüm eski günahları FETÖ'ye yıkılmaya çalışılsa da katliamın sorumluların açığa çıkarılması için hiçbir adım atılmadığını; katillerin hala korunduğunu kaydetti.

EGEMENLER VERGİ CENNETİNDE YAŞARKEN…

“Roboski halkının üzerine yağdırılan bombalar ne bir hata ne de bir istisnadır” diyen Akdeniz, “Biliyoruz ki halklara yaşatılan tüm katliamlar zinciri egemenler eliyle örgütlenmiş, kendileri vergi cennetlerinde yaşarlarken yoksul halkı bataklığa mahkum etmeye çalışmışlardır. Sur'un, Cizre'nin, Dersim'in, Maraş'ın, Ankara'nın, Roboski'nin failleri Trump'tan, Netanyahu'dan, Putin'den, Bush'tan, para babalarından farklı değillerdir, onların saflarındadırlar. Milyon dolarlarının üstüne yenilerini eklemeye, yaşamlarını sürdürmeye çalışanları ise katletmeye devam ediyor” dedi.

‘ROBOSKİ’NİN HESABI SORULACAK’

Roboski katliama ses çıkartılmadığı taktirde, bu zincire hep yenisinin ekleneceğini hatırlatan Akdeniz, son çıkarılan KHK ile saldıran sivillerin getiren cezasızlık zırhının yeni katliamların ve iç savaş hazırlığının habercisi olduğuna dikkat çekti. AKP’nin ülkeyi faşizmle yönetemeyeceğini ancak sokak sokak, kampüs kampüs direnerek ve mücadele ederek gösterilebileceğini belirten Akdeniz, “BuradanRoboski’de katleden, emri veren herkes yargılanıncaya ve hesap verinceye kadar mücadelemizi sürdüreceğimizi ilan ediyoruz. Roboski’nin hesabı sorulacak, Kürdistan faşizme mezar olacak, katliamlar düzeninizi yıkacağız” dedi.