Gençlik hareketleri Kuluman ve Çiçek'i andı

Devrimci Gençlik Hareketi ve Devrimci Genç Kadın Hareketi, Mahmur’da katledilen Ali Çiçek ve Hüseyin Kaluman’ı andı.

Devrimci Gençlik Hareketi ve Devrimci Genç Kadın Hareketi açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

Kürt Özgürlük Hareketimiz 40 yıllık mücadele tarihi içerisinde her zaman zafere kilitlenmiş hiçbir dönem taviz vermemiştir. Tarihten bu yana mücadele ruhunu kırmaya yönelik birçok saldırı, komplo ile karşılaşmış ancak her seferinde de büyük bir cevap vermiştir. Kuşkusuz tüm özgürlük militanları gibi bizlerde çok iyi bilmekteyiz ki bu mücadele zorlu bir mücadeledir. Tüm Kürt gençleri de bu zorluğun farkında ve bilincinde olarak özgürlük saflarına akın etmekte, şehirde düşmana nefes aldırtmamak için direnmektedir. Şehit Ali Çiçek ve Şehit Hüseyin Kuluman yoldaşlarda düşmanın kontra saldırısı sonucu Maxmur’da şehit düşmüşlerdir. Biliyoruz ki bu saldırının da altına tarihinden ders almayan, yok oluşun eşiğinde kıvranan alçak AKP çetesi bulunmaktadır.

Bizler Kürt gençleri olarak Şehit Ali Çiçek ve Şehit Hüseyin Kuluman yoldaşların şahsında gerçekleştirilen bu korkakça saldırıya en büyük cevabı vereceğimizi belirtiyoruz. Korkak AKP çetesi, polisi, işbirlikçisi, korucusu, bekçisi hepsi şunu çok iyi bilmelidir ki bizler mirasımızı Şehit Kemal Pir’lerden, Ali Çiçeklerden, Beritan, Zilan ve Çiyager’lerden aldık. Bizde direnmek dışında bir kavram yoktur. Düşmanımız şimdi daha çok korkmalıdır. Çünkü bizler Devrimci Gençlik Hareketi ve Devrimci Genç Kadınlar olarak enselerindeyiz ve onlara nefes aldırtmamaya kararlıyız.

Tüm Kürdistan gençliğini de bu korkak düşmana karşı birlikte mücadele etmeye çağırıyoruz. Kürdistan gençleri bulundukları her yerde düşmana nefes aldırmamayı en temel dönem görevi olarak bilmeli ve mücadelesini intikam temelinde yükseltmelidir.