Gençler Qendîl’de canlı kalkan eylemi başlattı

Başûrê Kurdistanlı gençler, Türk devletinin saldırılarına karşı Binarê Qendîl’de canlı kalkan eylemini başlattı.

Türk devletinin Güney Kürdistan’a yönelik işgal ve soykırım saldırılarının önünü almak için Başûrê Kurdistan'ın birçok kentinden yola çıkan gençler, saat 16.30’da vardıkları Binarê Qendîl’de düzenledikleri basın açıklamasıyla canlı kalkan eylemine başladı.

Gençler adına basın açıklamasını yapan Eyhem Başur şunları belirtti: "Başûrê Kurdistan’a yönelik faşist Türk devletinin işgal saldırıları ve askeri sevkiyatı devam ederken, Kerkük ve Kürdistan Bölgesi’nden kopartılan diğer bölgelerde demografiyi bozma girişimleri sürüyor. Türk devleti Başurê Kürdistan’ı işgal etmek istemektedir. Bunlar Başûrê Kurdistan’daki kazanımlar için artık tehlikeli bir durum yaratmaktadır. Bu tehlikenin farkında olmamız gerekir.

Yurtsever ve mücadeleci gençler olarak şunu belirtiyoruz. Türk devletinin saldırılarını engellemenin yolu Kürt halkının ve özellikle Kürt gençlerinin işgale karşı ayaklanmasıdır. Türk devletine asla unutamayacağı bir ders vermeliyiz.

Bugün Bınarê Qendîl’deki canlı kalkanlar olarak, Başûrê Kurdistan, Bradost bölgesi ve Kürt ulusunun kazanımlarını korumak için ilk adımı atıyoruz. Başûrê Kurdistan’daki tüm gençlere canlı kalkan eylemine katılma çağrısında bulunuyoruz.”