Gazeteci Ataman ve 8 kişiye tahliye çıkmadı 

Gazeteci Ziya Ataman'ın da aralarında bulunduğu 9'u tutuklu toplam 19 kişinin yargılandığı davanın duruşmasında 'rehineliğe devam' kararı çıktı.

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan Dicle Haber Ajansı (DİHA) Muhabiri Ziya Ataman'ın da aralarında olduğu 9'u tutuklu toplam 19 kişinin 11 Nisan 2016’dan bu yargılandığı davanın 4'üncü duruşması Şırnak 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. 

Duruşmaya tutuksuz yargılananlar katılmadı.  Cezaevinde bağırsakları iflas eden Gazeteci Ataman ve diğer tutuklu yargılananlar ise, Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla bulundukları cezaevlerinden katıldı. 

AİLELER VE GAZETECİLER ALINMADI

Duruşma salonuna küçük olması gerekçe gösterilerek tutsak yakınları ve gazeteciler alınmadı. 

İddia makamı, tutuklu olanların tutukluluk halinin devamı yönünde karar verilmesini istedi. Avukatlar da tahliye istedi.

Mahkeme Heyeti, tutsakların tutukluluk halinin devamına karar vererek, bir sonraki duruşmayı 17 Ocak 2019 tarihine erteledi. 

TÜRKİYE TUTSAK GAZETECİLER ÜLKESİ!

Özgür Gündem gazetesinin eski Eş Genel Yayın Yönetmeni Hüseyin Aykol ile gazetenin Yazıişleri Müdürü İnan Kızılkaya ve Yazar İhsan Çaralan'a da dün hapis ceza verilmişti. 

Tutuklu Gazetecilerle Dayanışma Platformu'nun (TGDP) saptamasına göre, Türkiye cezaevlerinde 217 gazeteci bulunuyor. Bunların en az 45’i Kürt medyasına çalışan gazetecilerden oluşuyor. Türkiye, gazeteciler açısından tartışması bir şekilde dünyanın en büyük cezaevi durumunda.