Gasp edilen belediyede rüşvet skandalı

Gasp edilen Van Büyükşehir Belediyesi'nde 40 personel şoför alımı için AKP’li bir grup ve belediye yetkilileri tarafından milyarlarca rüşvet alındığının ortaya çıkması üzerine şoför alımları ertelendi.

Demokratik Bölgeler Partisi'nin (DBP) gasp edilen belediyelerinden biri olan Van Büyükşehir Belediyesi'inde skandallar bitmiyor.

Van Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı tarafından yapılması planlanan 40 şoför personelinin alımı 'rüşvet' iddiaları nedeniyle durduruldu. Rüşvet skandalının ardından Mali Hizmetler Daire Başkanı İslam Bayram görevden alınırken, yerine Nihat Arpa atandı. Skandalın içinde Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı ve AKP’li Fazıl Tamer ile Ulaştırma Daire Başkanı Kemal Mescioğlu’nun da ismi geçiyor.

DBP’li Van Büyükşehir Belediyesi döneminde ulaşım alanında yapılan çalışmalar ile kentin en önemli sorunu olan trafik sorunu oldukça rahatladı. Özellikle alınan Halk Otobüsleri ile Vanlılar trafikte rahat bir sisteme kavuştu. Ancak, ardından gelen kayyum yönetimi ile birlikte sorunlar yaşanmaya başladı. Sürekli olarak personelin işten çıkarılması yüzünden meydana gelen şoför eksikliği vardiyalarda sıkıntılara yol açtı.

VALİLİK OLAYI ÖRTBAS ETME DERDİNDE!

Erciş’teki Halk Otobüslerini bile Van’a çekmeye çalışan Van Valiliği, Erciş minibüs hatlarını AKP yandaşlarına peşkeş çekti. Daha fazla kâr hesabıyla halkın ulaşım hakkını elinden almaya çalışan AKP ve Büyükşehir Belediyesi başarısız olunca bu defa da şoför personeli almaya karar verdi.

Halka duyurulmadan el altından yapılmaya çalışılan personel alımı sırasında AKP’li Yöneticiler ve belediyenin bazı yetkilileri tarafından oluşturulan organize grup, personelden 15 ile 25 bin TL arasında rüşvet almaya başladı.

Yapılan şikayetler ve olayın duyulması üzerine alımların şimdilik iptal edildiği, alımların bundan sonra bizzat Van Valiliği tarafından yapılacağı öğrenildi. Rüşvet skandalının ortaya çıkmasına rağmen konuyla ilgili herhangi bir suç duyurusunda bulunmayan Van Valiliği ise olayı örtbas etmeye çalışıyor.