Gabar: Karşılıksız bırakmayacağız!

PAJK Koordinasyon Üyesi Gülçiya Gabar, Türk devletinin Garzan Şehitliği'ne saldırısını ve 267 cenazenin kaçırılmasını cevapsız bırakmayacaklarını söyledi.

Kürt halkına, Kürt kadınına hafızasız, değersiz, şereften yoksun bir yaşam; yani ölüm dayatıldığını belirten PAJK Koordinasyon Üyesi Gülçiya Gabar, Kürt halkının tarihini, değerlerini en fazla yaşatan Kürt kadınlarının şehitliklere de sahip çıkacağını vurguladı.

AKP-MHP-Ergenekon koalisyonun dinci-ırkçı bileşenlerinin yönettiği Türk devletinin Kürt halkına ve değerlerine yönelik saldırılarından mezarlıklar ve cenazeler de payını alıyor. Bitlis bölgesindeki Garzan Şehitliği'nin yıkıldığı, burada bulunan 267 cenazenin kaçırıldığı, geçen hafta ortaya çıktı. Bunu öğrene ailelerin savcılığa başvurusuna 'gizlilik' gerekçesiyle yanıt verilmedi. Cenazelerin İstanbul'daki Adli Tıp Kurumu'na götürüldüğünün öğrenilmesi ardından İHD İstanbul Şubesi'nden avukatlar bilgi istedi. Bunun üzerine Adli Tıp Kurumu, sadece cenazelerine kendilerinde olduğunu bildiren kısa bir açıklama yapmakla yetindi.

Şehitliğe yapılan saldırılara tepkiler devam ederken PAJK Koordinasyonu Üyesi Gülçiya Gabar da konuyla ilgili ANF'ye konuştu.

Saldırının ilk olmadığını, Kürt halkına yıllardır bunun reva görüldüğünü anımsatan Gabar, insanlığın değerleri, vicdanı ve ahlakının hedef alındığını söyledi.

KEMİKLERİNİ BİLE BULAMIYORLAR

Kürt analarının yıllardır Kürdistan dağlarında mücadele eden çocuklarının kemiklerini bulabilmek için mücadele ettiğini; binlercesinin çocuklarının kemiklerini dahi bulamadığını kaydeden Gabar, "Fakat AKP devleti var olan mezarlara da saldırıyor. 267 devrimcinin mezarı Garzan Şehitliği'nde bulunuyordu. Amed, Botan ve Serhat’ta da benzer saldırılar olmuştu. Bu olanlara sessiz kalınırsa saldırılar devam edecektir" dedi.

BELLEKSİZLEŞTİRME SAVAŞI

Türk devletinin Kürtlere karşı belleksizleştirme savaşının devam ettiğin belirten Gabar, kültürel ve zihinsel saldırının vahşi boyutuna dikkat çekti. PAJK Koordinasyon Üyesi Gülçiya Gabar, şöyle devam etti: "Kürt halkına, Kürt kadınına hafızasız, değersiz, şereften yoksun bir yaşam dayatılıyor; aslında yaşam değil, ölüm dayatılıyor.

AKP-MHP KENDİ MEZARINI KAZIYOR

Kürt halkının tarihini, değerlerini en fazla yaşatanlar, Kürt kadınlarıdır. Bu nedenle Garzan Şehitliği'ne en çok sahip çıkan da Kürt kadınlar olmalıdır. Kadın Hareketi olarak biz de bu saldırıları cevapsız bırakmayacağız. Bu saldırılara karşı büyük bir mücadele vereceğiz. AKP-MHP kendi mezarını kazıyor. Onlar bu saldırılarla kendi sonlarını getiriyor. AKP-MHP’nin diktatörlüğünden hesap sorulacaktır."