Son Dakika: Stêrk TV ve Medya Haber TV'ye baskın: Polisler tüm binayı talan etti

Gabar’da hayatını kaybeden 2 gerillanın kimliği açıklandı

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM), Mart ayında Şırnak’ın Gabar bölgesinde çıkan bir çatışmada hayatını kaybeden 2 gerillanın kimlik bilgilerini açıkladı.

HPG-BİM, “20 Mart 2018 tarihinde Şırnak’ın Gabar dağına bağlı Çiyayê Bızına alanında işgalci TC ordusu ile gerilla güçlerimiz arasında bir çatışma yaşanmıştır. Yaşanan çatışmada çok sayıda düşman askeri öldürülürken, iki gerillamız da son mermilerine kadar fedaice savaşarak şahadete ulaşmıştır” dedi.

İki gerillanın kimlik bilgileri böyle aktarıldı:

Kod Adı: Madora Serêkanî
Adı Soyadı: Vehbiya Ali
Doğum Yeri: Serêkanî
Anne - Baba Adı: Emira - Hısen
Şehadet Tarihi ve Yeri: 20 Mart 2018 / Şırnak

Madora – Vehbiya Ali

Kod Adı: Xwinda Marinos
Adı Soyadı: Aysel Duman
Doğum Yeri: Hakkari
Anne - Baba Adı: Perişan – Mehmet Tahir
Şehadet Tarihi ve Yeri: 20 Mart 2018 / Şırnak

Xwinda – Aysel Duman

Açıklamada her iki gerillaya ilişkin ayrıca şu bilgiler verildi:

“Xwinda Marinos arkadaşımız, Hakkari’de yurtsever bir ortamda dünyaya gelmiş ve burada büyümüştür. Ailenin mücadeleye yakınlığı ve aile çevresinden de bir çok kişinin özgürlük mücadelesine katılımı ile Xinda arkadaşımız da erken yaşlarda mücadeleyi tanımış ve 2010 yılında gerilla saflarına katılmıştır. Gerillada özgür kadın kimliğini sahiplenen, Önder Apo’ya bağlı bir YJA Star gerillası olmayı başaran Xwinda arkadaşımız, gerillacılıkta da kendisini yetkinleştiren biri olmuştur. Yoldaşlık değerlerine bağlı ve sonuna kadar bu değerler üzerinden yürümesini bilmiş olan Xwinda arkadaşımız doğduğu topraklar olan Botan’da son nefesine kadar fedai tarzda gerillacılık yapmış ve savaşmıştır.

Madora Serekani arkadaşımız, Rojava’nın Serêkanî şehrinde dünyaya gelmiştir. Rojava devriminin başlaması ile birlikte özgürlük mücadelesine olan ilgisi daha da artan Madora arkadaşımız 2013 yılında yönünü Kürdistan dağlarına vererek, dört parça Kürdistan’da halkımız özgürleşmeden, Kürt halkına hiçbir zaman huzurun gelemeyeceğine inanmıştır. Ulusal bilinç ve duygularla gerilla saflarına katılan ve bu temelde kendisini yetkinleştiren Madora arkadaşımız, genç yaşına rağmen yetkin bir YJA Star gerillası olmuştur. Önder Apo’nun özgür kadın ideolojisi temelinde güçlü bir katılım sağlayan Madora arkadaşımız, AKP-MHP faşizmine karşı daha etkili bir savaş için yönünü Botan sahasına vermiş ve Kürt halkının özgürlüğü için son nefesine kadar fedaice savaşmıştır.”

HPG-BİM, “Her iki arkadaşımızın şahadetlerinden dolayı başta değerli aileleri olmak üzere tüm yurtsever halkımızın başı sağ olsun diyoruz ve şehitlerimizin ideali olan halkımızı özgürleştirene kadar mücadelemize amansız bir şekilde devam edeceğimizin sözünü bir kere daha yineliyoruz” diye noktaladı.