Fransa’da AKP’li faşistler Sadece Diktatör’ü engelleme peşinde

Sanatçı Barış Atay’ın tek kişilik ‘Sadece Diktatör’ oyununun Fransa’nın Alsace bölgesinde sahnelenmesini engellemek için AKP’nin faşistlerini devreye koyduğu öğrenilirken, devrimci kesimler de tüm güçleriyle direnişte olacaklarını duyurdular.

Demokratik İşçi Dernekleri Federasyonu (DİDF) ile Alsace bölgesindeki Haguenau şehrindeki Alevi Kültür Merkezi’nden (AKM) tarafından verilen bilgilere göre, AKP, oyunun sahnelenmesini engellemek için provokasyon peşinde.

İki kurum adına yapılan çağrıda, “Tüm demokratik kurum, parti ve örgütlere dayanışma çağrısında bulunuyoruz!“ denilirken, AKP’li faşistlerin girişimlerine dikkat çekildi.

Barış Atay’ın‚ “Sadece Diktatör” oyununun bugün (20 Nisan) Strasbourg, yarın Haguenau ve Pazar günü Nancy şehirlerinde halkla buluşacağı kaydedilen açıklamada, “Fakat aynı zamanda gericilik de karşı saldırıya ve provokatif kampanyalara organize olmuş durumda. Gerek Strasbourg'da özellikle de Haguenau’da Saray’ın gerici karanlık güçlerinin buralardaki uzantıları gösteri salonunun iptal edilmesi dahil her türlü girişimlerde bulundular. Ama nafile, bütün girişimlerini geri püskürtük” denildi.

AKP çetelerinin Haguenau’daki gösteriyi engellemek için provokasyon peşinde olduklarının bildirildiği açıklamada, olası engellemelere karşı tüm ilerici kesimlerden ‘karanlığa karşı’ yarın bu kentte olmaları istendi.

Açıklamada, yarın saat 13.00’te Haguenau kasabasında dayanışma eylemine çağrı yapılırken, kitlesel destekle aynı zamanda AKP’li faşistlerin engellemelerinin de önüne geçilebileceği kaydedildi.