Fedai eylem yapan Pamay, toprağa verildi

Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması için fedai eylem yapan Mahsum Pamay, Cizre'de yoğun güvenlik önlemleri altında toprağa verildi. Cenazeye sadece aile üyelerinin katılmasına izin verildi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridi protesto etmek için  esir tutulduğu Elazığ 1 No'lu F Tipi Kapalı Cezaevi'nde fedai eylem yepen Mahsum Pamay(22), Şırnak'ın Cizre ilçesinde defnedildi. Elazığ'dan gece geç saatlerde Halkların Demokratik Partisi (HDP) Şırnak Milletvekili Nuran İmir ve aile tarafından teslim alınan Pamay'ın cenazesi sabaha doğru kente ulaştı. Cenazenin getirildiği sırada kent girişi ve İlçe Devlet Hastanesi'nde yoğun güvenlik önlemleri alındı. 

İlçe Devlet Hastanesi'ni ablukaya alan polisler, cenazeyi bekleyen HDP milletvekilleri Hasan Özgüneş ve Hüseyin Kaçmaz'ın da aralarında bulunduğu kalabalık bir grubu hastane dışına çıkmasını, aksi halde cenazenin hastaneye alınmayacağını söyledi. Bunun üzerine Pamay'ın ailesini zor durumda bırakmak istemeyen HDP'liler, hastaneden ayrıldı.  Daha sonra Pamay'ın cenazesi hastane morguna alındı.   

Pamay'ın ailesi, burada yıkanan cenazeyi daha sonra Cizre Asri Mezarlığı'na getirdi. Etrafı özel hareket polisleri ile zırhlı araçlarla ablukaya alınan mezarlıkta da, aile dışında kimsenin defne katılmasına izin verilmedi.  

Mezarlığa alınmayan Pamay'ın akrabaları, "Sizin de çocuklarınız yok mu? Yüreğimiz yanıyor. Bu mudur kardeşlik? Adalet mi bu?" diye tepki gösterdi.  

Pamay'ın cenazesi daha sonra son yolculuğuna uğurladı,