'Faşizme ve işbirlikçiliğe karşı mücadeleyi yükseltelim'

Sengal ve Rojava saldırılarına bir kınamada Kerkük’ten geldi. Kerkük’te yapılan yürüyüş ve basın açıklamasında tüm Kürtlere Türk devleti işbirlikçilerine karşı mücadeleyi büyütme çağrısı yapıldı.

Kerkük Kale Parkı’ndan başlayan ve Şorice mahallesine kadar süren yürüyüşte sık sık “Yaşasın Şengal direnişi”, “Yaşasın Rojava direnişi”, “Bijî Serok Apo”, “Faşist Erdoğan” sloganları atan kitle, Şorice mahallesinde basın açıklaması yaptı.

Kerkük eylem komitesi adına yapılan basın açıklamasında, Türk devletinin saldırıları kınanarak, bu saldırıların Erdoğan ve DAİŞ faşizminin tasfiye olmaktan kurtulmak için geliştirdikleri belirtildi.

“Saldırılar aynı zamanda Kürt kazanımlarını hedeflemektedir” denilen açıklamada şunlar belirtildi: “Faşist Erdoğan ve Türk devleti Kürt enfalini kendisi için bir görev ve meşru bir hak olarak görüyor. Uluslararası güçler de bu soykırımı hedefleyen saldırılara sessiz kalarak ortak olmaktadır.”

KDP’nin peşmerge sözcüsünün saldırıdan PKK’yi sorumlu tutan açıklamalarını sorumsuzluk ve düşmanla işbirlikçilik olarak değerlendiren komite açıklamasında “Halkımızı katleden bu saldırılar karşısında bu tutumu kabul etmek mümkün değildir. Peşmerge bakanlığı denilen kurum tümüyle KDP’nin denetimindedir. Ancak parlamentodaki ve parlamento dışındaki tüm partiler faşist Türk devletine ve KDP’den yapılan bu açıklamalara karşı tutum sahibi olmalıdırlar. Herkes bilmeli ki, Türk devleti Güney ve Rojava’yı işgal etmek istiyor. Halkımız da bu faşist ve işgal saldırılarına karşı tüm dünyada ayağa kalkarak mücadelesini büyütmelidir” denildi.