‘Faşizan yaklaşımlar umudumuzu asla kıramayacak’

DBP Eş Genel Başkan Yardımcısı Birtek, “Özgür geleceğin inşasına yönelik çalışmalarımızı büyüteceğiz. Faşizan yaklaşımlar direnişimizi, kültürel soykırımlar örgütlenmemizi, gözaltı ve zindanlar umudumuzu asla kıramayacaktır” dedi.

Kürt halkı ve seçilmişler üzerinde yoğunlaşan baskı politikalarına, DBP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel ile Amed Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Gültan Kışanak’ın tutukluluk halinin devam etmesine ilişkin DBP Genel Merkezi’nde basın toplantısı düzenlendi. Basın açıklamasını okuyan DBP Eş Genel Başkan Yardımcısı Berat Birtek, Kürtleri kültürel ve siyasi olarak yok etme yaklaşımlarının daha da belirginleştiğini söyleyerek, AKP’nin saldırgan bir tutum takındığını söyledi.

'KÜRT HALKININ DİRENİŞİ BÜYÜYOR'

Birtek, AKP’nin saldırıları ve sindirme politikalarına rağmen DBP olarak kısa süre önce “Aydınlanan toplum ile özgür geleceğe yürüyoruz” şiarıyla çalışmalarına başladıklarını belirtti. Kürt halkının baskı ve zulüm politikalarına karşı bir direniş halinde olduğunun altını çizen Birtek, bu direnişin her geçen gün büyüyerek devam ettiğini vurguladı. Var olan hukuk sorununun OHAL ile birlikte derinleşerek büyüdüğünü dile getiren Birtek, “DBP olarak örgütlenme ve yerel yönetimler çalışmaları üzerinden halkın geleceğini her yönüyle güvence altına almak için mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi.

'SALDIRILAR UMUDUMUZU KIRAMAZ'

Birtek, Sebahat Tuncel ile Gültan Kışanak’ın 15 Ağustos’ta görülen duruşmalarında mahkeme heyetinin dava dosyalarını incelemediğine dikkat çekti. Son 3 mahkemenin geçici bir heyet tarafından yönetilmesine vurgu yapan DBP Eş Genel Başkan Yardımcısı Berat Birtek, “Bu durum AKP’nin ciddiyetsiz tutumunu gözler önüne sermiştir. Özgür geleceğin inşasına yönelik çalışmalarımızı büyüteceğiz. Faşizan yaklaşımlar direnişimizi, kültürel soykırımlar örgütlenmemizi, gözaltı ve zindanlar umudumuzu asla kıramayacaktır” dedi.