Eylemlerde 3 gerilla şehit düştü

HPG BİM, Bradost ve Amed’de şehit düşen 3 gerillanın kimliğini açıkladı.

Yazılı bir açıklama yapan HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM) Güney Kürdistan’ın Bradost ve Zagros alanına konumlanmış işgalci Türk ordusuna yönelik düzenlenen eylemlerde Serdem Pir kod adlı Adem Aytış ile Amed’in Lice ilçesine bağlı Şehit Remzi Sema İntikam kod adlı Zühre Yarıcı ile Asmin Gelawej kod adlı Leyla Çapın’ın şehit düştüğünü açıkladı.

HPG BİM’in açıklaması şöyle:

“Gerilla güçlerimizin Bradost ve Zagros alanında başlattığı Şehit Agirî ve Şehit Piroz Devrimci Hamlesi çerçevesinde; 27 Nisan günü Güney Kürdistan’ı işgal etmeyi hedefleyen düşman güçlerine karşı Lêlîkan tepesinde kapsamlı bir devrimci operasyon düzenlenmişti. 8 kolda gerçekleşen hamlede tespit edilebilen 34 düşman askeri öldürülmüştü. Düşmanın yoğun teknik donanımına karşı gerillamızın saldırı ve hamle ruhu ile gerçekleştirdiği devrimci operasyon içerisinde Serdem Pir arkadaşımız kahramanca savaşarak şahadete ulaşmıştır.

Şehadete ulaşan arkadaşımızın sicil bilgileri şu şekildedir:

Kod Adı: Serdem Pir
Adı Soyadı: Adem Aytış
Doğum Yeri: Van
Anne - Baba Adı: Simonperi - Yakup
Şehadet Tarihi ve Yeri: 27 Nisan 2018 / Medya Savunma Alanları

Serdem Pir arkadaşımız, Van Erciş’te yurtsever bir ailede dünyaya gelmiştir. Yetiştiği koşullarda, Kürdistan’da devam eden savaşa tanıklık etmiş ve düşman gerçeğini iyi tanımıştır. Sistemin tüm asimilasyon ve Kürdün iradesini kırıp, teslim alma dayatmalarına karşı genç yaşlarda gerilla saflarına katılarak, halkımızın özgürlüğü için mücadele etme kararı vermiştir. Gerilla alanlarına geldiği andan itibaren sürekli kendini eğiten ve gerillacılıkta yetkin bir savaşçı olmayı hedefleyen bir duruşun sahibi olmuştur. Genç yaşına rağmen tarihin bizden istediği misyonun farkında olmuş ve bu temelde gerillanın düşmana karşı geliştirdiği hamleye en ön cephede katılarak görevine en üst düzeyde sahip çıkmıştır. Lêlîkan’da konumlanan işgalci TC ordusuna karşı geliştirilen hamlede dönemin saldırı ruhu ile savaşmış ve düşmana ağır darbenin vurulduğu bu hamlede de son mermisine kadar kahramanca savaşarak şehit düşmüştür.

Serdem Pir arkadaşımızın şahadetinden dolayı başta değerli yurtsever ailemiz olan, Aytış ailesi olmak üzere tüm yurtsever halkımızın başı sağ olsun, diyoruz. Ve şehitlerimizin hedefi olan Özgür Önderlikle, Özgür Kürdistan’da yaşama amacımızı gerçekleştirene kadar hamlesel düzeyde mücadelemizi devam ettireceğimizin sözünü bir kere daha veriyoruz.

AMED’DE ŞEHİT DÜŞEN YJA STAR GERİLLALARI

19 Nisan günü işgalci TC ordusu Amed’in Lice ilçesine bağlı Şehit Remzi alanında bir operasyon başlatmıştır. İnsansız hava araçları, savaş uçakları ve kobra tipi helikopterlerin desteği ile başlatılan operasyonda işgalci TC ordusu alanı yoğun bir şekilde bombalamıştır. Bombardımanlar ardından alana indirmeler yapan işgalci askerler ile güçlerimiz arasında çatışmalar yaşanmıştır. Karadan güçlerimiz ile savaşamayan işgalci TC ordusu tekrardan alanı yoğun bir şekilde bombalamıştır. İşgalcilere karşı kahramanca savaşan Sema ve Asmin yoldaşlarımız düzenlenen bombardımanlarda şehadete ulaşmıştır. Operasyon 20 Nisan günü alandan geri çekilmiştir.

Şehadete ulaşan Sema ve Asmin yoldaşlarımızın sicil bilgileri şu şekildedir:

Kod Adı: Sema İntikam
Adı Soyadı: Zühre Yarıcı
Doğum Yeri: Ağrı
Anne - Baba Adı: Dilber - Abdulbahri
Şehadet Tarihi ve Yeri: 19 Nisan 2018 / Amed

 

Kod Adı: Asmin Gelawej
Adı Soyadı: Leyla Çapın
Doğum Yeri: Muş
Anne - Baba Adı: Saliha - Abdurrahman
Şehadet Tarihi ve Yeri: 19 Nisan 2018 / 

Sema İntikam arkadaşımız, 1980 yılında Ağrı’nın Doğubeyazıt ilçesinde dünyaya gelmiştir. Yurtsever bir ortamda büyüyen Sema arkadaşımız çocukluğundan itibaren düşmanın Kürdistan’da uyguladığı 12 Eylül faşizmini görmüş ve şahit olmuştur. TC devletinin Kürdistan’da uygulamak istediği asimilasyon ve imha politikalarına maruz kalan bir bölgede yaşadığı için de düşmanı daha yakından tanıma fırsatı bulmuştur. Kürt halkının özgür geleceği için düşmana karşı aktif mücadele etmek için, 1998 yılında gerilla saflarına katılmıştır. Ulusal bilinci önde olan bir gerçekliğe sahip olan Sema arkadaşımız gerilla ortamına geldiği andan itibaren özlü ve yürekten bir katılımı esas almıştır. Önder Apo’nun özgür kadın ideolojisi temelinde kendini eğitmiş, kendi özü ile buluşarak, Kürdistan dağlarında yetkin bir gerilla ve gerilla komutanı olmayı başarmıştır. Kaldığı her alanda, yoldaşlarına sahip çıkan, onları eğiten ve her düzeyde sorumluluğu üslenerek, mücadelenin kendisine verdiği görevlere sahip çıkan güçlü bir katılımın sahibi olmuştur. Medya Savunma Alanlarının birçok bölgesinde kaldıktan sonra Kuzey Kürdistan alanlarına giden Sema arkadaşımız, düşmanın halkımıza dayattığı soykırım politikalarına karşı en ön cephelerde savaşmıştır. Garzan ve Amed eyaletlerinde kaldığı süre içerisinde büyük bir emeğin ve çabanın sahibi olan Sema arkadaşımız, şehit düştüğü ana kadar da Önder Apo’nun ve mücadelemizin güçlü bir militanı olarak, halkımızın özgürlüğü için mücadele etmiştir.

Asmin Gelawej arkadaşımız, Muş’ta dünyaya gelmiş, genç yaştan itibaren Kürt özgürlük mücadelesini takip etmeye başlamıştır. Üniversiteye gittiği yıllarda aktif olarak gençlik çalışmalarında yer almış ve daha sonra düşmanın baskı politikalarına karşı gerilla saflarına katılmıştır. Asmin arkadaşımız, gerilla saflarına geldiği andan itibaren, yetkin bir gerilla olmanın çabası içerisinde olmuştur. Bir an bile durmadan sürekli bir arayışın sahibi olmuştur. Özgür kadın ideolojisiyle de kendini donatan Asmin arkadaşımız, bir kadın olarak birçok şeyi başarabileceğini göstermiştir. Yeni dönem gerilla savaşında teknik yeteneklerde kendini geliştiren ve aldığı eğitimleri birçok yoldaşları ile paylaşan özlü biri olmuştur. Kuzey alanlarına gitmeden önce Şehit Mahir Akademilerinde eğitmen olarak birçok arkadaşın eğitimine katkılar sunan bir komutan olmuştur. Asmin arkadaşımız, faşist TC devletinin halkımız üzerindeki baskılarını ve soykırım politikalarına karşı daha güçlü bir mücadele yürütmek için kuzey alanlarına gitmiş ve sıcak savaş alanındaki duruşuyla da örnek bir savaşçı gerilla komutanı olmuştur.

Yaşadığımız şahadetlerden dolayı başta şehit arkadaşlarımızın değerli aileleri olmak üzere, tüm yurtsever halkımızın başı sağ olsun diyor ve şehitlerimizin ideallerini gerçekleştirene kadar da mücadelemizi amansız bir şekilde yürüteceğimizin sözünü veriyoruz.”