Evleri yıkılan Kijik Mezrası sakinleri ortada kaldı

Iğdır merkez Suveren köyüne bağlı Kijik Mezrası'nda 24 hane için yıkım kararı çıkmıştı. Karar dün uygulandı ve mezrada bulunan 24 hane jandarma ablukası altında yıkıldı.

Evleri yıkılan mezra sakinleri ortalıkta kalırken, HDP Iğdır Milletvekili Mehmet Emin Adıyaman, halkın mağdur edilmemesi ve farklı bir yer de ikame edilmesi gerektiğini belirtti.

Iğdır'ın Suveren Köyü'ne bağlı Kijik Mezrası'ndaki 24 hane, yine Iğdır'a bağlı Erhacı Köyü'nün merasında kurulduğu gerekçesiyle mahkeme tarafından hakkında yıkım kararı alındı. Karar dün itibariyle uygulamaya geçti ve jandarma eşliğinde halkın evleri iş makineleri tarafından yıkıldı. Yıkıma tepki gösteren mezra sakinleri, 150 yılı aşkın bir süredir bu mezra da kaldıklarını ve şimdi ise mağdur edildiklerini dile getirdiler.

Evleri yıkılan mezra sakinleri ortada kaldı. Ne yapacaklarını şaşıran Kijik mezrası sakinleri tepkilerini, “Bu bize haksızlıktır. Evlerimizi haksız yere yıktılar, kapı, pencere ve ağaçlarımızı bile söküp götürüyorlar. Biz şimdi nereye gideceğiz? Bu topraklarda dede, baba ve atalarımız 150 yıldır yaşamış ve biz de yaşıyoruz. Bizim bu toprak üzerinde hiç hakkımız yok mu?" sözleriyle dile getirdiler.

‘ORTADA KALAN İNSANLAR İKAME EDİLMELİ’

Mezra sakinlerinin evlerinin uzun bir hukuki süreçten sonra yıkıldığını belirten Adıyaman, halkın mağdur edildiğini, evleri yıkılanların başka bir yerde uygun bir şekilde ikame edilmesi gerektiğini söyledi.