Evîn Goyî’nin cenazesi Kandil Şehitliği’ne doğru yola çıkarıldı-YENİLENDİ

Fransa’nın başkenti Paris’te 23 Aralık günü silahlı saldırı sonucu şehit düşen KCK Yürütme Konseyi Üyesi Emine Kara’nın (Evîn Goyî) cenazesi Paris’ten Süleymaniye’ye, oradan Kandil şehitliğine uğurlandı.

23 Aralık’ta Ahmet Kaya Kürt Kültür Merkezi’ne düzenlenen silahlı saldırıda KCK Yürütme Konseyi Üyesi Emine Kara (Evîn Goyî), Kürt kültür hareketi üyesi Mîr Perwer (Mehmet Şirin Aydın) ve Kürt yurtseveri Abdurrahman Kızıl şehit düşmüştü.

Evîn Goyî Kandil’de, Mîr Perwer Mûş’ta ve Abdurrahman Kızıl Qers’in Kaxizman ilçesinde defnedilecek.

Evîn Goyî’nin cenazesi Süleymaniye Uluslararası Havalimanından alınarak Ehmed Heci Eli Camii’ne götürüldü.

Cenaze daha sonra Kandil Şehitliğine doğru uğurlandı. Goyi’nin cenazesi, ailesi ve yurtseverlerin katılımıyla Kandil Şehitliğinde toprağa verilecek.

MEDİNE KARA: AİLEMİZDEN 60 ŞEHİT VAR

Şehidin cenazesi Kandil'e uğurlanmadan önce Süleymaniye'deki karşılama töreninde konuşan Goyi'nin teyzesi Medine Kara, Süleymaniye halkına şehitlerine sahip çıktıkları için teşekkür etti.

Medine Kara, “Evîn dört parça Kurdistan için şehit düştü. İnşallah bu Kurdistan’ın son şehidi olur. Tüm Kürtlerin başı sağ olsun ve artık kimsenin kanı dökülmesin” dedi.

Evîn Goyî'nin şehadetinin Kürt düşmanlarının yenilgisi olacağını belirten Medine Kara, Evîn’in ailenin ilk şehidi olmadığını ve ailesinden 60 kişinin Kurdistan’ın dört parçası için şehit düştüğünü ifade etti.