GÖRÜNTÜLÜ

Esir uzman çavuşlar ANF'ye konuştu

Denetimin gerillada olduğu Çelê’de HPG gerillaları tarafından esir alınan uzman çavuşlar Ümit Gıcır ve Mevlüt Kahveci, siyasilere ve ailelerine çağrı yaptı: "Kanın durması için harekete geçin."

Hakkari’nin Çelê (Çukurca) kırsalında 30 Ağustos’ta Türk ordusu tarihinin en kapsamlı operasyonlarından birini başlattı. Operasyonun önemini ve büyüklüğünü Türk ordusu yetkilileri "Biz Çukurca’da ölüm kalım savaşı veriyoruz” diyerek özetlemişti. Gerillanın hakim olduğu bu arazide operasyonlara çıkan askerlere gerillalar ağır darbe vurduruldu ve yüzlerce asker etkisiz hale getirildi. Türk  devleti medyası aracılığıyla Çelê’de büyük zaferler kazanıldığını ileri sürerken, kayıplarını da gizlemeye çalıştı. 

HALA GERİLLA DENETİMİNDE

Türk ordusunun zafer kazandığını ileri sürdüğü ancak büyük darbe aldığı Çelê kırsalı hala gerilla denetiminde. 21 Eylül’de Çelê-Colemêrg yolunda yol kontrolü yapan gerillaların Ümit Gıcır ile Mevlüt Kahveci isimli iki uzman çavuş ile 1 kontrayı tutuklanması da bunun somut örneği. AKP hükümetinin ve medyasının görmezden geldiği esirler, HPG Uygulama Merkezinde tutuklu bulunuyor. 

BU SAVAŞ BİTSİN ARTIK

Çelê esiri iki uzman çavuş ANF’ye konuştu. Tutuklandıkları ilk gün öldürüleceklerini zannettiklerini ancak durumlarının iyi olduğunu belirten Mevlüt Kahveci ve Ümit Gıcır, siyasilere barış ve çözüm için harekete geçmeleri çağrısında bulundu. Konuşmalarında sık sık "Bu savaş bitsin, artık kan akmasın" diyen iki uzman çavuş, Türkiye’nin geldiği noktadan, yaşanan çatışmalardan duydukları rahatsızlığı dile getirdi. 

'MECLİS'E YÜRÜYÜN’

Uzman çavuşların ailelerine mesajı ise şöyle: "Bizler iyiyiz, sağlık durumlarımız iyi. Bizi burada ancak sizlerin gösterecekleri gayretler kurtaracaktır. Meclise yürüyün, yetkililerle gerekirse Cumhurbaşkanı ile görüşün, evde boş boş oturacağınıza bu adımları atın."

...