Erzurum'daki işkenceyi anlattı: Namaz yok, çeneni kırarım!

Karayazı’nın Yahya Mahallesi'ne yapılan baskında gözaltına alınanlardan 77 yaşındaki Mehmet Göksu, özel harekatçıların “Namaz falan yok, çeneni kırarım” diyerek, namaz kılmasına dahi izin vermediğini anlattı.

Erzurum’un Karayazı ilçesine bağlı Yahya Mahallesi'nde 8 Eylül’de bini aşkın polis ve asker ile onlarca zırhlı araçla yapılan baskında gözaltına alınan ve dün yurt dışı yasağı konularak serbest bırakılan 77 yaşındaki Mehmet Göksu, yaşadıklarını anlattı.

Sabah namazı için abdest aldığı sırada köyün asker, polis, onlarca zırhlı araç ile kuşatıldığını söyleyen Göksu, köyün baskın boyunca helikopterle izlendiğini belirtti. Göksu, şunları anlattı: “Etrafa baktım, evin etrafı tank, top ve binlerce asker ile çevrildi. Kapıyı vurdular. Çocuğum ‘Kapıyı kırmayın’ diye bağırdı. Ardından içeriye girdiler. İçeri girdiklerinde namaz üzerindeydim. Namazın üzerindeyken biri kolumu tuttu. Ben de ‘Ben namaz kılıyorum’ dedim. Bana ‘Namaz falan yok, çeneni kırarım senin’ dedi."

‘İMHAYA GELMİŞLERDİ’

Evde torunları, gelinleri, çocuklarının olduğunu ve onların üstlerini giymelerine dahi izin verilmediğini söyleyen Göksu, “Hepimizi çıplak bir şekilde salonda topladılar. Bizi oğlumla ayırdılar. Evde arama yapmaya başladılar. Vallahi billahi ben 77 yaşındayım, ömrüm boyunca böyle bir zulüm görmedim. Köyün içinde asker ve polis araçları vardı. Köyün üzerinde de helikopter geziyordu. Hakaret, zulüm her şey vardı. Bizi imha etmeye gelmişlerdi. Kepçe gelmişti, dozer gelmişti. Evimizi yakmaya çalışıyorlardı. Oğlumun evini 7 kere baştan aşağıya arayarak dağıttılar. Kapıları kırdılar, akşama kadar köyden gitmediler. Böyle bir zulüm görmedik. Yalan üzerine evimize gelerek imha etmeye çalıştılar" diye konuştu.

‘ÇENENİ KIRARIM’ TEHDİDİ

Göksu, sözlerine şöyle devam etti: "Torunumun kolunu tutup, kırmaya çalışıyorlardı. Daha sonra kadınların kafasına silah dayadılar. Bunları anlatırken gözlerim şu anda yaş doluyor. Daha önce böyle bir şey görmedim. Beni yaşlıyım diye pek dövmediler; ama oğlumu hastanelik ettiler. Namaz kıldığım zaman elimi tutup sadece ‘Senin çeneni kırarım’ dediler” dedi.

Öte yandan, baskında gözaltına alınan ve 5 gündür Erzurum Yenişehir Polis Merkezi'nde tutulan Ahmet Göksu'nun bugün adliyeye getirilmesi bekleniyor.