Erdoğmuş: Muhatap bulamıyoruz

Urfa’nın Bozova ve Halfeti ilçelerinde sivillere yönelik işkenceyi araştırmak için oluşturulan HDP heyetinde yer alan Erdoğmuş, “Olaylardan tüm devlet yetkililerinin haberi var” dedi.

Urfa’nın Halfeti ilçesine bağlı Dergili Mahallesi'nde 18 Mayıs günü gözaltına alınanların götürüldükleri İl Emniyet Müdürlüğü TEM Şube ve Bozova Yaylak Jandarma Komutanlığı’nda işkenceye maruz kalması üzerine, Halkların Demokratik Partisi (HDP) tarafından bir heyet oluşturuldu. İşkenceyi araştırmak üzere çalışmalarına başlayan heyet, partilerinin İl Örgütü binası önünde basın açıklaması yaptı.

Açıklamaya, heyette yer alan HDP Urfa milletvekilleri Nimettulah Erdoğmuş ve Ömer Öcalan’ın yanı sıra partili il, ilçe yöneticileri, PM üyeleri ile birlikte İmralı tecridine karşı açlık grevinde olan tutuklu yakınları da katıldı.

ERDOĞMUŞ: KEYFİ UYGULAMA YAPANLARIN HEPSİNİN HAKKINDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIZ

Milletvekili Nimettulah Erdoğmuş, burada yaptığı açıklamada Urfa’da toplumun vicdanını yaralayan bir işkence vakası ile karşı karşıya olduklarını ifade etti.

18 Mayıs tarihinden bu yana Halfeti ve Bozova ilçelerinde onlarca kişinin gözaltına alındığını belirten Erdoğmuş, bunlar içerisinde 13 yaşındaki çocuk ve 70 yaşındaki dedelerin bulunduğunu söyledi. Erdoğmuş, bizzat avukatlarının aktarımına göre ağır işkenceler ve hakaretler görüp, vücutlarında darp izleri oluşan bu kişilerin gözaltı sürelerinin tekrardan uzatıldığını ifade etti.

Gözaltındakilere uygulanan işkenceleri ve bu yönlü talimatın kimler tarafından verildiğini araştırmak için parti olarak bir heyet oluşturduklarını dile getiren HDP’li vekil, ancak muhatap bulamadıklarını ifade etti. Randevu talep ettikleri Urfa Valisi ve Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan halen bir yanıt alamadıklarını söyleyen Erdoğmuş, “Şu ana kadar bulunduğumuz girişimlerden maalesef bizi muhatap alacak ve bu konuda bizi bilgilendirecek bir kişi ya da makamla görüşemedik. Bütün bunlar gösteriyor Urfa’da keyfi uygulamalar var. Bu olaylardan da tüm devlet yetkililerinin haberi var. Bu keyfi uygulamaları yapan herkes hakkında suç duyurusunda bulunacağız” dedi.

Olayın takipçisi olmaya devam edeceklerini söyleyen Erdoğmuş, kentte bu tür keyfi olayların yaşanmasına müsaade etmeyeceklerini vurguladı.