‘Erdoğan’ın uçakları bizi bombalıyor, Hewler yönetimi sessiz!’

Türk savaş uçaklarının sivil alanları bombalaması sonucu katledilen 10 köylüden 4’ünün cenazesi araziden alındı. Kendi imkanları ile yakınlarının cenazelerini götüren halk, Erdoğan rejimini lanetledi.

Güney Kürdistan’ın Amediye kentine bağlı Nerwê ve Rekan köyünde bağ ve bahçeleri ile ilgilenen köylülere savaş uçakları ile yapılan saldırı sonucu yaşamını yitiren 4 Kürt köylüsünün cenazeleri bağlarından alınarak çevre hastanelere götürüldü.

Resmi işlemlerin yapılması ardından toprağa verilecek olan köylülerin yakınları Erdoğan rejimini ve yaşananlar karşında ses çıkarmayan bölge yönetimini kınadı.

Görevli olduğu Amediye’den köylülerinin cenazelerini almak için gelen Rekanlı bir köylü, Türk savaş uçaklarının sürekli köylerinin çevresini vurduğunu belirtti. Herkesin bir maaş sahibi olmadığını, insanların yaşamak için çiftçilik yaptığını dile getiren Rekan sakini; “Gündelik ihtiyaçlarını karşılamak için çalışmaya köylerine gelen insanlardır bunlar. Maalesef Erdoğan’ın uçakları saldırdı ve 4 yurttaşımız yaşamını yitirdi. Gördüğünüz gibi bunca köylü cenazeleri almak için buradalar. Bunu lanetliyoruz. Rekan ve Doski mıntıkası defalarca bombalandı halen de bombalanıyor.”

Sivil halkın çabaları ile köyün bağından alınan cenazeler ambulanslar ile bölge hastanelerine doğru yola çıkarıldı.

Köylüler, Güney Kürdistan bölge yönetimine de sessiz kalmama çağrısında bulundu.

Türk savaş uçaklarının Güney Kürdistan topraklarına yönelik saldırılarda son iki günde en az 10 sivil köylü katledildi. Bölge yönetimi saldırılara ilişkin henüz açıklama yapmadı.