Erdoğan Efrîn işgalini resmileştiriyor!

Türk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, işgal ettiği Efrîn’e sömürge valisi atama planları yapıyor.

AKP rejiminin yayın organlarından biri haline gelen Hürriyet’in haberine göre Erdoğan partisinin vekilleriyle bir araya geldiği bir toplantıda, işgal sonrası planlardan bahsetti.

Erdoğan, kentin yerel sakinlerinden boşaltılması ardından, başta “vali atama” olmak üzere bir dizi hesap yapıyor. Toplantıda konuşan Erdoğan, “Birkaç gün içerisinde başta vali olmak üzere yerel yönetime ilişkin diğer atamalar yapılacak” dedi.

Erdoğan aynı toplantıda, çete (ÖSO) mensuplarının ailelerine yönelik de bir düzenlemeden söz etti. Efrîn’deki çatışmalar sırasında öldürülen çete mensuplarının sayısı hakkında bilgi vermeyen Erdoğan, “ÖSO şehitlerinin yakınları ile ilgili de bir şey yapmamız gerekiyor. Ailelerinin mağduriyetinin giderilmesiyle ilgili birtakım düzenlemeler yapmak gerekiyor” dedi. Ancak haberde nasıl bir düzenleme olacağı konusunda, bilgi yer almadı.

Hürriyet’e göre kurulacak yönetimin bölgede yaşayan aşiret ve etnik unsurların temsilcilerinin oluşturulacağı, şehre atanacak valinin de bu kişilerden seçileceği bilgisi verildi. Oysa bölgenin tarihsel olarak Kürt nüfusu, Türk rejiminin işgal saldırılarında göçertildi ve ağır savaş suçlarına maruz kaldı.

Efrîn’in dışarıdan getirilecek kişilerle doldurulacağı yönündeki şüpheler, Erdoğan’ın toplantısında doğrulandı. Habere göre Kilis, Hatay ve Antep’ten 350-400 bin kişinin Efrîn’e yerleştirilmesi planlanıyor. “Efrînli” olarak sunulan bu kişilerin gerçekte kim olduklarına açıklık getirilmedi.

Türk devleti uzun zamandır, Kürt kentlerine yönelik etnik temizlik operasyonları yürüterek, demografik yapısını değiştirmeye çalışıyor.

YPG: EFRÎN TÜRK DEVLETİ İÇİN GÜVENLİ BİR YER OLMAYACAK

Erdoğan rejimi işgal ettiği alanlara yönelik sömürge planlarını hayata geçirmeye çalışırken, Efrîn kantonundaki direniş kesintisiz bir şekilde sürüyor. YPG komutanları, Efrîn’in hiçbir zaman Türk devleti için “güvenli bir alan” olmayacağı belirtiyorlar.

YPG Sözcüsü Nuri Mehmud, 21 Mart günü ANF’de yayınlanan söyleşisinde “Efrîn işgalciler için asla güvenli bir yer haline gelmeyecek. Efrîn’i özgürleştirene kadar mücadelemiz devam edecek” dedi. Mehmud, “Elbette işgalci Türk devleti şu anda nüfus yapısını değiştirmek için çok ciddi bir çaba içerisinde. Bu nedenle yerlerine dönmek isteyen halkı hedef alıyor” diye ekledi.

KALKAN: ORAYA YERLEŞTİRİLENLER AFFEDİLMEYECEK!

PKK Yürütme Komitesi üyesi Duran Kalkan da, Medya Haber’de katıldığı bir programda, Türk devletinin işgal ettiği yerlere ÖSO ve DAİŞ uzantılı çete gruplarını yerleştirme planları olduğunu söyledi. Kalkan, şu uyarıda bulundu: “Oraya yerleşenler bilsinler ki, onlar birer askerdirler. Türk özel kuvveti gibidirler ve Kürt halkı onları asla affetmez. Kürtler bir karış toprağını asla kimseye vermez. Sonuna kadar direnir, orada kim olursa olsun işgalci ve katliamcı sayar. Kendisine uygulanan katliamların hesabını da sorar” dedi.