Erciyes: Mücadelemiz asla zayıflamayacak

YJA STAR Komutanlarından Emine Erciyes, Kürtlerin Türkiye’deki faşizmi unutmayacağını ve cevapsız bırakmayacağını söyledi. Erciyes, “Zafer elde edene kadar mücadelemiz asla zayıflamayacaktır” dedi.

YJA STAR Merkez Karargah Komutanlarından Emine Erciyes, gündeme ilişkin konuları Dengê Welat Radyosu'na değerlendirdi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ile yapılan görüşmenin ardından sona eren açlık grevi direnişine ilişkin konuşan Erciyes, "Şüphesiz açlık grevi tarihi bir direnişti. Leyla Güven, Nasır Yağız, zindandaki arkadaşları ve grevdeki direnişçilerin hepsi yaşamımızın bir parçası olmuştu” dedi.

Erciyes, “Halkın ve arkadaşların direnişi ile direniş ruhu bir kez daha ortaya çıktı. Baharın gelmesi ile birlikte gerilla arkadaşlarımız da eylemleri ile sürece dahil oldular. Zengin taktikler ile düşmanın üzerine giderek başarılı sonuçlar aldılar” diye ekledi.

Temmuz ayının mücadele tarihlerinde önemli bir ay olduğunun altını çizen Erciyes, “PKK'nin direniş ruhu 14 Temmuz'da ve heval Kemal Pir, Hayri Durmuş, Akif Yılmaz, Ali Çiçek ile zindan direnişçilerinde somutlaştı. Komplonun 20. yıl dönümünde önderliğin üzerinde ağır bir tecrit uygulanıyordu. Uluslararası Komplo'yu tekrarlamak istediler. Fakat heval Leyla, zindan direnişçileri ve dünyanın her yerinde başlayan açlık grevi ile fedai eylemleri ve halkın iradesi süreci tersine çevirdi. Büyük bir başarı elde edildi. Kemal, Hayri, Ali ve Akiflerin direniş ruhu Kürdistan'ın her yerine dağıldı. 14 Temmuz'un ve Leylaların direnişçi ruhu asla kaybolmaz" diye konuştu.

AKP FAŞİZMİ CEVAPSIZ KALMAYACAK

Geçtiğimiz ay tekrarlanan İstanbul seçimlerine dikkat çeken Erciyes, şunları ifade etti:

"İstanbul'da AKP'nin yenilmesi AKP-MHP faşizminin alaşağı gidişi anlamına geliyor. Seçimin yenilenmesi şüphesiz yeni hileler yapmak içindi. AKP faşizminin ve sisteminin sonu geldiği için hileleri devreye koyuyor. İstanbul uzun süredir onların elindeydi, bütün kirli planlarını orada yapıyorlardı o yüzden de kaybetmek istemiyorlardı. İstanbul belediyesindeki oyunlarının ve kirli ticaretlerinin ortaya çıkmasını istemiyorlardı. Artık halkın tahammülünün kalmadığını gördüler.

Kürt halkının bu seçimdeki yaklaşımı çok anlamlıydı. Doğru bir tutumdu. Herkes Kürt halkının yaklaşımının kazandırdığını da, kaybettirdiğini de gördü. Şüphesi Kürtlerin bir kaç sözle kandırılmayacağını da gördüler. Kürt halkı AKP'nin Kürt kanı üzerinden iktidarını sürdürdüğünü gördü. İstanbul seçimlerinin sonucu Kürtlerin AKP faşizmi karşısındaki duruşunu gösterdi. Şüphesiz mücadele sona ermedi hala devam ediyor. Açlık grevi sürecinde anneler çok güçlü bir duruş sergiledi. Fakat onlara yönelik yaklaşım da asla unutulmayacak. Onurlu Kürtler hiç bir zaman bu faşizmi unutmayacak ve cevapsız bırakmayacak. Zaten PKK gerçekliğinde de bu böyledir, her zaman intikam esas alınır."

KDP TÜRK DEVLETİNE TESLİM OLDU

Türk devletinin Güney Kürdistan'a yönelik işgal saldırılarına da değinen YJA STAR Merkez Karargah Komutanlarından Emine Erciyes, konuşmasını şu sözlerle sonlandırdı: "Xakurkê işgali devam ediyor. Aynı zamanda halkımızın da hedef alındığı hava saldırıları yapılıyor. Türkiye'ye teslim olan KDP de AKP ile iş birliği yaparak hareketimizi yok etmek istiyor. Her gün siviller hedef alınıyor ama KDP şimdiye kadar AKP faşizmine karşı bir tutum sergilemedi.

Güney halkı Türk devletinin işgaline tepki gösteriyor ve PKK'yi özgürlük umudu olarak görüyor. KDP ise bunun önünü almak istiyor. KDP halkın ihtiyaçları temelinde değil, Başur'daki iktidar olarak kendi sistemini sürdürüyor. Çok örgütlü bir şekilde olmasa bile Başur halkı tepkisini gösteriyor. Eğer Türk devleti 4 parça Kürdistan'a saldırıyorsa ona göre Kürt halkı da her yerde örgütlenmeli, birbirine sahip çıkmalıdır. Bu şekilde işgalci saldırıları boşa çıkarabilirler.

Tarihi bir süreçten geçiyoruz. Gerilla olarak büyük bir moralle önderliğimiz özgür olana kadar rol ve misyonumuzu yerine getireceğiz. Kalıcı bir başarı elde edeceğiz. Zafer elde edene kadar mücadelemiz asla zayıflamayacaktır, eylemlerimiz ve direnişimiz gün gün büyüyecektir. Aldığımız her nefes, attığımız her adım önderliğimiz içindir. Bu ruhla mücadele ediyoruz bu başarı ruhunu daha da güçlendiriyor."