Enternasyonal gençler Kandîl yolunda

Türk işgalciliğine karşı çıkmak için Kandil’de ‘Canlı Kalkan’ eylemi yapan Güney Kürdistanlı gençlere destek vermek için bir grup enternasyonal genç bölgeye hareket etti.

Yurtsever Gençlik Hareketi ve Genç Kadın Hareketi öncülüğünde 8 Haziran’da Kandil bölgesine doğru bir yürüyüş gerçekleştirilmişti.

Eyleme destek sunmak amacıyla bugün Süleymaniye’de bir araya gelen enternasyonal gençler, Kandil’e doğru harekete geçti.

Kandil’e hareket etmeden önce gençler adına açıklama yapan Yurtsever Gençlik Hareketi üyesi Wilyam Berzencî, “Başurê Kürdistan’da aralarında enternasyonal gençlerle birlikte Qendil’deki canlı kalkan eylemini ziyaret edeceğiz. Türk devletinin işgal saldırılarına karşı hep birlikte karşı çıkmalıyız. Türk devletinin tüm Başur’u işgal etme hayallerini boşa çıkarmamız gerekir ve hep birlikte bunu engellemeliyiz” diye konuştu

Geçtiğimiz günlerde, Ranya, Qeladizê ve Başur’da ikame eden Rojavalı yurttaşlar, siyasetçiler, eski pêşmergê ve çok sayıda kişi Kandil bölgesini ziyaret ederek işgal saldırılarını protesto etmişti.