Emekçiler 'Azadî' sloganıyla eylemde

Haklarını talep eden Başûrê Kürdistanlı öğretmen ve memurlar, Kelar, Ranya ve Süleymaniye’de protesto gösterisi için alanlarda.  

Başûrê Kürdistanlı emekçiler, Kürdistan Bölgesi Hükümeti’nin maaşlarını ödememesine karşın haklarını talep ediyor. Bu kapsamda Kelar, Ranya ve Süleymaniye’de bugün de alanlarda olan öğretmen ve memurlar, maaş sorunlarının çözüme kavuşturulmasını istiyor.

Roj News’in haberine göre, Kelarlı öğretmen ve memurlar, Leyla Qasim Okulu önünde eylemlerini gerçekleştiriyor. Ancak Süleymaniye’de Rojava Eğitim kurumu önünde eylemlerini gerçekleştirmek amacı ile toplanan öğretmen ve memurlar, asayiş güçlerinin engeli ile karşılaştı.

Süleymaniye’de yapılması planlanan eylem alanına çok sayıda asayiş gücü konuşlandırıldı ve eylemcilerin etrafı kuşatıldı. Bu engellemeye karşın eylemciler, “Azadî, Azadî (Özgürlük)” diye haykırıyor.

Diğer yandan, eylemi takip etmek isteyen basın mensupları da asayiş güçleri tarafından engelleniyor.

Başûrê Kürdistanlı öğretmenler ve memurlar, maaşlarının ödenmesini ve maaş ödemelerinin ertelenmesi sisteminin iptal edilmesini talep ediyor. Hükümetten, maaşların yarımşar halde ödeneceği açıklaması yapılmasına rağmen, bu yönde henüz pratik bir adım atılmadı. Son yıllarda maaşlarını alamayan ve zor şartlarda yaşam sürdüren emekçiler, defalarca çağrılar yaptıklarını, boykot eylemleri ile taleplerini dile getirdiklerini ancak hükümetin verdiği sözleri tutmadığını ve bu yüzden de hükümetin sözlerine güvenmediklerini belirtiyor.