Son Dakika: Stêrk TV ve Medya Haber TV'ye baskın: Polisler tüm binayı talan etti

Elazığ'da tutsakların can güvenliği yok!

Elazığ'daki siyasi tutsaklar, darp edildi. Tutsakların tek kişilik hücrelere konulduğu ve can güvenliklerinin olmadığı öğrenildi.

Elazığ 2 No'lu Yüksek Güvenlikli Kapalı Cezaevi'nde bulunan siyasi tutsak Mesut Yaşasın'ın babası, oğlu ve arkadaşlarının darp edildiğini, can güvenliklerinin olmadığını açıkladı.

'DARP EDİLDİLER; CAN GÜVENLİKLERİ YOK'

Baba Mahsun Yaşasın, şu bilgileri verdi:

"2 hafta önce tek hücrede bulunan bir tutsağın odasına denetim adı altında gidilmiş ve darp edilmiş. Bu hafta görüşe gittiğimizde, tüm tuksakların cezaevi savcılığına suç duyurusunda bulunduklarını öğrendik. 'Arkadaşlarımıza bu şekilde davrandıkları an olacaklardan sorumlu olmayacağız, tepki göstereceğiz' demişler. Bunun akabinde 3 arkadaşları daha darp edilmiş; darp raporu almışlar. Tepki gösterenlere soruşturma açılmış. 

Tek kişilik hücredekilerin can güvenliklerinin olmadığını belirttiler. İşkenceyi sistematikleştirmek ve normalmiş gibi devam ettirmek istiyorlar. Tutsakların depoya bıraktıkları eşyaları onlardan izinsiz ailelere teslim edilmekte, tutsaklar maddi, manevi zorluk altında bırakılmaktadır."

Baba Mahsun Yaşasın, tutsakların dışarıdakilere duyarlılık çağrısında bulunduğunu da aktardı.

AÇLIK GREVİNDEYDİ

Dicle Üniversite’sinde öğrenim görürken 2017 yılında tutuklanarak Diyarbakır D Tipi Cezaevi'ne konulan Mesut Yaşasın, yargılama sonucunda “Örgüt üyesi olmak”, iddiasıyla hapis cezası aldı. Yaşasın, 4 ay Diyarbakır D Tipi’nde kaldıktan sonra Elazığ Cezaevi’ne sevk edilmişti.

Mesut Yaşasın, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması için açlık grevine giren tutsaklar arasındaydı.