Ehmedê Xanî heykeli 'kazaen' yıktırılmış!

Doğubayazıt’ta DTP'li belediyenin yaptığı Ehmedê Xanî heykeli kayyum tarafından yıktırıldı. Gelen tepkiler üzerine ise kayyum geri adım atmak zorunda kaldı.

DTP’li Doğubayazıt Belediyesi tarafından 2007 yılında inşa edilen Ehmedê Xanî heykeli, o dönem ilçede bazı şeyhler ve tarikatların saldırılarına maruz kaldı.

Aralarında Şeyh Mustafa Derneği, Gönüllü Dostlar Derneği ve Akut Kurtarma ve Arama Derneği’nden de bazı kişilerin bulunduğu STK’ler heykeli put olarak ilan etti. Ancak o dönemki DTP’li belediye tüm itirazlara rağmen ısrar ederek heykelin kalıcı olmasını sağladı.

Ehmedê Xanî heykeli ile mücadele eden bu gruplar özellikle belediyeye kayyumların atanmasının ardından yeniden harekete geçti. Heykelin putperestlikle aynı anlamı taşıdığını iddia eden gruplar kayyumdan heykelin yıkılmasını istedi.

TEPKİLER GERİ ADIM ATTIRDI

AKP iktidarının desteklediği şeyh ve tarikatların taleplerini gözardı etmeyen Doğubayazıt Kayyumu Ulaş Akhan aldığı karar ile heykeli yıktı.

Heykelin yıkılmasının ardından sert tepkilerle karşılaşan kayyum Akhan bugün kısa bir açıklama yaparak heykelin kazaen yıkıldığını ve en kısa sürede yenisinin yapılacağını duyurdu.