Efrin'de sabotaj eylemleri: 4 çete elemanı öldürüldü

Efrîn'de YPG/YPJ savaşçılarının düzenlediği 3 sabotaj eyleminde aralarında Sultan Murad çete grubunun elebaşlarından Hamza Qerha'nın da bulunduğu 4 çete elemanı öldürüldü.

YPG Basın-İrtibat Merkezi, Efrîn Çağın Direnişi’nin ikinci aşaması kapsamında savaşçıların, Efrîn merkez ve Cindirêsê ilçesinde işgalci Türk ordusu ve güdümündeki çete gruplarına yönelik eşzamanlı 3 sabotaj eylemi gerçekleştirildiğini duyurdu.

YPG, eylemlerin sonuçlarına ilişkin şu bilgileri paylaştı:

"5 Aralık günü bir timimiz, Efrîn merkeze bağlı Mehmûdiyê mahallesinde Sultan Murad isimli grubun elebaşlarından Hamza Qerha ve şöförünün içerisinde bulunduğu askeri araca yönelik sabotaj eylemi gerçekleştirmiştir. Gerçekleştirilen eylemde Qerha ve şöförü öldürülürken araç ise imha edilmiştir.

Aynı gün, Raco-Efrin karayolu üzerinde Lîwa el-Şîmal grubunun elebaşlarından Abdullah el Zirbê adlı çetebaşının içerisinde bulunduğu araç güçlerimizce hedef alınmıştır. Gerçekleştirilen sabotaj eylemi sonucunda ölü ve yaralıların bulunduğu bilinmekle beraber, sayıya ilişkin net bir bilgi elde edinilememiştir.

Aynı gün bir timimiz, Cindirêsê ilçe merkezinde konumlanan Feylaq el-Şam çete grubuna ait bir noktaya yönelik sabotaj eylemi gerçekleştirmiştir. Gerçekleştirilen eylem sonucunda 2 unsur öldürülürken 3’ü de yaralanmıştır."