TJA, DTK ve DBP: 3 Nisan’da Amara’da olacağız

TJA, DTP ve DBP, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın doğum günü etkinlikleri kapsamında 3 Nisan günü Amara’da olacaklarını duyurdu.

Tevgera Jinên Azad  (YJA) Demokratik Toplum Kongresi (DTK) ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) tarafından yapılan ortak açıklamada, 4 Nisan etkinliklerine ilişkin bilgi verildi.

Açıklama şöyle:

‘’Tüm Ortadoğu’nun tarihsel değişim ve dönüşümlere gebe olduğu son derece zorlu bir süreçten geçmekteyiz.

Ortadoğu’nun yeniden şekillendiği bu tarihi dönemeç noktasında, Kürdistan Özgürlük Hareketi ve halklarının rolü son derece belirleyicidir.

Böylesi tarihi bir kavşakta, Kürt Halk Önderi Sayın Abdullah Öcalan’ın sürece yön veren Paradigması bizler için her zaman olduğu gibi,  günümüzde de yol gösterici, yolumuzu aydınlatan bir ışıktır.

4 Nisan 2018’de 69’ncu doğum yıldönümünü kutlayacağımız Kürt Halk Önderi Sayın Abdullah Öcalan doğum günü, Kürt halkı başta olmak üzere, bütün Ortadoğu halklarına kutlu olsun.

Barış, kardeşlik, adalet, eşitlik, kadın özgürlüğü, demokrasi ve özgürlük değerlerinin temel bileşkesi ve yaşam bulma umudu olan Sayın Öcalan’ın doğum gününü, tüm Kürdistan halkları ve tüm Ortadoğu’nun, ilerici, yurtsever, özgürlükçü ve demokratik dinamikleriyle birlikte büyük bir coşku, moral ve yüksek bir mücadele ruhu ile karşılıyoruz.

19 yıldır insanlığın tanık olduğu en ağır tecrit koşullarında yaşayan Sayın Öcalan, bütün bu zorlu koşullara ağır tecritte ve İmralı cezaevi sistemine karşı, çağın direnişini yürütmüş, geliştirdiği demokratik paradigma ile tüm Ortadoğu halklarına umut ve ışık olmuştur.

Sayın Öcalan’ın 19 yıldır tecrit altında tutulması ile Kürt halkı başta olmak üzere bütün Kürdistan halklarının özgürlük iradesinin tutsak edilmesi eş anlamladır.

Kürdistan halkları, Sayın Öcalan’ın özgürlüğü ile kendi özgürlüğü arasında ayrılmaz bir bağ olduğunun bilincinde olarak, Sayın Öcalan’ın Özgürlüğüne kavuşturulmasını halkımız, mücadele gerekçesi olarak değerlendirmiş, bir varlık ve yaşam  sorunu olarak görmüş, kırmızı çizgisi olarak mücadelesinin merkezine koymuştur.

Bütün Kürdistan halklarına ve ilerici insanlığa, Sayın Öcalan’ın Özgürlüğüne kavuşması için mücadeleyi büyütmeleri çağrısını yineleyerek, Sayın Öcalan’ın doğum gününü büyük bir coşku, moral ve mücadele ruhu ile kutluyoruz.

Bu duygularla, barış, kardeşlik, demokrasi ve özgürlük paradigması ile  Ortadoğu halklarına ışık olan Sayın Öcalan’ın, doğum gününü, doğduğu yer olan Amara’da , kadınlar, gençler ve tüm halklarımızla büyük bir coşku ile birlikte kutlamak için 3 Nisan 2018 tarihinde Amara’da olacağız.

Kadınlar, gençler başta olmak üzere bütün halkımızı Amara’daki kutlama etkinliklerine katılmaya çağırıyoruz.’’