DTK: Suruç Katliamı'nın üstü örtülmek isteniyor

Suruç Katliamı'nda yaşamını yitiren gençleri anan DTK, "Katliamı planlayan asıl güçler ve sorumlular açığa çıkartılmamış ve üstü örtülerek gündemden düşürülmek istenmiştir" dedi.

Demokratik Toplum Kongresi (DTK), Suruç Katliamı'nın yıl dönümü vesilesiyle bugün yazılı açıklamada bulundu.

'İDEALLERİNİ ZAFERE GÖTÜRECEĞİZ'

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"20 Temmuz 2015 tarihinde, halkımız ve Rojava Devrimi ile enternasyonal dayanışma amaçlı Suruç’ta toplanan, Türkiyeli sol-sosyalist gençler, IŞİD terör çeteleri tarafından büyük bir katliama uğradılar. Bombalı intihar saldırısında 33 sosyalist genç şehit oldu, yüzü aşkın genç de ağır şekilde yaralandı. Aradan üç yıl geçmiş olmasına rağmen, katliamın arkasındaki 'sır' perdesi hala aralanmamış, katliamı planlayan asıl güçler ve sorumlular açığa çıkartılmamış ve üstü örtülerek gündemden düşürülmek istenmiştir.

Katliamının 3. yıl dönümünde Suruç şehitlerini, büyük bir mücadele ruhu ve kararlılığı ile anıyor, onların anılarına bağlılığımızın gereği; şehitlerimizin uğrunda şehit oldukları, halklarımızın birliği, kardeşliği ve özgür-demokratik ortak gelecek ideallerini mücadelemizde yaşatmak ve zafere götürmek sözümüzü yineliyoruz.

Onların anılarına bağlılığın, daha çok örgütlenmek, birleşmek, ortak mücadele etmek, enternasyonal mücadele ruhunu tüm Ortadoğu halklarının ortak mücadelesinin yol göstericisi yapmak olduğunun bilincinde olarak, mücadelemizi yürütüyoruz.

Suruç ve Rojava şehitleri şahsında bütün özgürlük şehitlerini bir kez daha saygı ve minnetle anıyoruz."