DTK: Dün Ermeniler, bugün Kürtler!

DTK, Ermeni Soykırımı'ndaki zihniyetin bugün de Kürtleri katlettiğine dikkat çekti.

Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Halklar ve İnançlar Komisyonu, yıl dönümü vesilesiyle Ermeni Soykırımı'na ilişkin bugün yazılı bir açıklama yaptı.

"İttihat ve Terakki Cemiyetinden başlayarak, Türkleştirme adı altında geliştirilen tek devlet, tek millet, tek dil oluşturma politikalarının sonucu olarak, tüm Anadolu ve Mezopotamya halkları büyük soykırım ve asimilasyon politikalarına tabi tutuldu, hala da tutulmaktadır" diye başlayan açıklamada, "Bu soykırım uygulamalarının en kapsamlı, tahrip edici ve sonuçlarının da telafisi mümkün olmayanı hiç şüphesiz ki, 1915 Ermeni soykırımıdır. 1,5 milyon civarında Ermeni bu soykırımda katledildi. Bir o kadarı da, yerlerinden ve yurtlarından sürüldü, binlerce yıllık tarihi birikim üzerinde oluşan tüm toplumsal dinamikler yok edildi" denildi.

'İNKÂR YENİ KATLİAMLAR GETİRDİ'

Türk devletinin soykırım gerçeğiyle yüzleşmediğine, inkârcılığını sürdürdüğüne dikkat çeken DTK, "Bu inkâr anlayışının sonucunda da, Ermeni halkına uygulanan soykırım politikaları, günümüzde de, Kürt halkına karşı uygulanmaktadır" dedi.

Açıklamada, Kuzey Kürdistan ve Efrîn'e dönük soykırım zihniyetli saldırılara da dikkat çekildi.