DTK’den 1 Mayıs mesajı

Demokratik Toplum Kongresi (DTK), 1 Mayıs İşçi Bayram’ına ilişkin yazılı açıklama yaptı.

DTK tarafından yapılan açıklamada, “Başta özgürlük için direnen halklar olmak üzere tüm işçi, emekçi, kadınlar, inançlar ve herkese kutlu olsun” denildi.

Açıklamanın devamı şu şekilde: “Kürdistan şehirlerini yakıp yıkmaktan tutalım, zulüm, baskı, gözaltı, tutuklama ve yüz binlere işçi ve emekçiyi işten atmalarına kadar her türlü faşist politikalarını devreye koyarak halkları teslim alacağı gafleti içine girdi. 8 Mart’ta alanları dolduran kadınlar ile başlayan halkların baharı, 21 Mart Newroz Bayramı’nda Hakkari’den Edirne’ye kadar alanlara inen milyonlar, faşizmin yenilmeye mahkum olduğunu ve kazanmanın mümkün olduğunu herkese gösterdi. 16 Nisan referandumunda sandıkta ‘Hayır’ çıkması üzerine korkuya kapılan AKP-MHP faşist ittifakı, herkesin gözü önünde hile yapması sonlarının geldiğini gösteriyor. Kendi sonlarını gizlemek için Şengal ve Rojava’ya saldırdı ve bu saldırı işgalci yüzü bir kez daha ortaya çıkarmıştır. Direniş ve mücadelenin en yoğun şekilde ortaya çıktığı 1 Mayıs’ta mücadeleyi yükselterek, tekçi ve faşist AKP MHP ittifakından hesap sorma zamanı gelmiştir.

8 Mart, Newroz ve referandumda ortaya çıkan halk iradesine sahip çıkmak için, zulüm, tutuklama, işten atma gibi faşist zihniyetin ortaya çıkmaması için ve en önemlisi bu baharı halkların baharı yapmak için başta işçi ve emekçiler olmak üzere herkesi 1 Mayıs alanlarına çıkmaya çağırıyoruz.”