DTK, DBP, HDP: Şengal'e sahip çıkmak için sokaklara!

Amed'de DTK, DBP ve HDP, Türk devletinin Rojava ile Şengal'e saldırmasına ilişkin toplandı.

Toplantıda konuşan DTK Eş Başkanı Güven, "Kobanê ruhu ile Şengal’e sahip çıkacağız. Şimdi ayaklanmamız ve Şengal’in yalnız olmadığını haykırmamız gerekiyor. Bugünden itibaren herkes planını yapsın; sokaklara çıkalım" dedi.

DBP Amed İl Örgütü’nde TSK’nin Rojava ve Şengal’i bombalamasına ilişkin bugün basın toplantısı yapıldı. Toplantıya DTK Eş Başkanı Leyla Güven, DBP İl Eş Başkanı Ruken Akça, HDP Amed İl Eş Başkanı Gülsen Özer ve TJA üyeleri ile DBP yöneticileri katıldı. Açıklamada konuşan DTK Eş Başkanı Güven, sabah saatlerinde Türk savaş uçakları tarafından Şengal’in bombalandığını hatırlatarak, “Sivil peşmerge ve YPG savaşçılarının yaşamını yitirdiği bilgisini aldık. Bu saldırıyı kınıyoruz. Kürtlerin iradesinin kırılmasına izin vermeyiz. Şengal hâlâ DAİŞ çetelerinin hedefi halinde. Kürtlerden sonra her insan onların hedefidir. YBŞ savunmasını yaptı. Halkını savunuyor” dedi.

'AYAKLANALIM; ŞENGAL'İN YALNIZ OLMADIĞINI GÖSTERELİM'

Güven, AKP ve MHP’nin referandumda kaybetmesinin ardından gündemi değiştirmek için saldırıda bulunduğunu ifade ederek, şöyle devam etti: “AKP ve MHP Kürtlere karşı kaybetti, Kürtler birlik oldu, AKP bitti. Güney hükümetine de çağrımız var; Türkiye askerlerinin topraklarınızı vurmasına izin verme. Orada yaşamını yitirenler kim olursa olsun kardeşimizdir. Bu nedenle bu kirli ittifaktan vazgeçin. Kürt kurumları olarak, Şengal’de yapılan bombalamayı Amed’de yapılmış gibi sayıyoruz, farkımız yoktur. Dört parça Kürdistan birlik olmalı. Kobanê’ye nasıl sahip çıktıysak benzer bir süreçteyiz. Şimdi ayaklanmamız ve Şengal’in yalnız olmadığını haykırmamız gerekiyor."

Leyla Güven, halklara Şengal’e sahip çıkılma çağrısında bulunarak, şunları ifade etti: “Bugünden itibaren herkes planını yapsın; sokaklara çıkalım, sokaklar bizim hakkımızdır. Türkiye’de de insanlar ayaklanmış, oylarının hakkını istiyor. Süreç aynı süreç. Burada sıkıyönetim var, bunu kabul etmiyoruz. Kobanê ruhu ile Şengal’e sahip çıkacağız. Ortadoğu’da asayişi sağlayan güçler savaş uçaklarının topraklarını bombalanmasına izin vermemeliydi. Neden sessiz kalıyorlar? Bizler üzerimize düşeni yapacağız. Gün direniş ve mücadele günü. Referandumda nasıl kazandıysak yine kazanacağız."