DTK: AKP'nin planlarını engelleyecek gücümüz var

AKP-MHP'nin yeni KHK'ler ile ülkeyi iç savaşa sürüklediği uyarısında bulunarak, "Bu faşist dayatmayı ve politikaları boşa çıkaracak örgütlü gücümüz var" dedi.

Demokratik Toplum Kongresi (DTK), bugün yeni Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) ile ilgili yazılı açıklama yaptı.

Türk devletinin Kürdistan ile Türkiye halklarına karşı soykırım ve katliam politikalarını sürdürdüğüne dikkat çekilen açıklamada, şunlar belirtildi:

'TOPLUMA SAVAŞ AÇTI!'

"Kürdistan’da birçok katliamın emirini veren Erdoğan ve partisi AKP, 15 Temmuz askeri darbe girişiminden sonra, uygulamaya koyduğu OHAL ile devletin imkânlarını ele geçirerek kendi iktidarını ayakta tutmak için kullanmaktadır. Ele geçirdiği bu yetki ile toplumun tüm kesimlerine karşı savaş açmış durumdadır. Her gün toplumun değerleri olan mezarlıklar başta olmak üzere dini ve kültürel değerlerine saldırmakta ve dünyanın gözü önünde Kürt kentlerini yakıp yıkmaktadır. Bununla yetinmeyen bu faşist iktidar insanları katletmekte ve on binlerce insanı cezaevlerinde rehin tutmaktadır.

'TARİHİ GÖREVİMİZ...'

OHAL ile birlikte cezaevlerinde geliştirilen faşist politikalarla devrimci tutsaklarının iradelerini teslim alamayan faşist iktidar, KHK ile yürürlüğe koyduğu 'tek tip' elbise dayatmasıyla devrimci tutsaklara karşı yeni bir katliamın zeminini hazırlamaktadır. İnsan onurunu teslim almak için hayata geçirilen bu faşist politikaya karşı durmak tarihi bir görev ve sorumluluktur.

KHK ile sadece devrimci tutsaklara karşı bir katliam planı yapılmamakta, aynı zamanda Türkiye ve Kürdistan halklarına yönelik bir katliam hazırlığı yapılmaktadır. Faşist iktidar bu son KHK ile Ermeni ve Şêx Said katliamlarıyla başlatılan, Dersim, Zilan, Koçgiri, Maraş, Çorum, Roboski, Gezi, Şırnak, Nusaybin, Sur, Ankara vb. birçok katliamı sahiplenmekle kalmıyor, yeni katliamların önünü açıyor. Öyle anlaşılıyor ki bundan sonraki katliamları kendi güruhlarının eliyle yapmaya çalışacağı gün gibi ortadır.

'GÖZÜ DÖNMÜŞ İKTİDAR ÖLDÜRME EMRİ VERİYOR'

Gözü dönmüş iktidar, bugüne kadar yaptıklarına bakıldığında, faşist politikalarından kolay kolay vazgeçmeyeceğini ve fırsat bulursa en acımasız ve insanlık dışı politikaları uygulayacağını göstermiştir. Bunun en çarpıcı örneği de kendi faşist iktidarını ayakta tutmak için yandaşları olan HÖH ve diğer faşist gruplara, insanları öldürme emri vermektedir. Bununla demokratik hak talep edenleri hedef göstermekte ve Türkiye’yi bir iç savaşa doğru sürüklemektedir.

Yıllardır Türkiye metropollerinde Kürtleri linç ederek, Kürt ve Türk halklarını birbirine savaştırmak isteyen ve bir türlü bunu başaramayan faşist sistem, KHK ile bu planını devreye koymak istemektedir."

'BOŞA ÇIKARACAK GÜCÜMÜZ VAR'

"Unutulmamalıdır ki, Kürt halkının tarihi direnişlerle doludur" vurgusunda bulunan DTK, devamla şunları da kaydetti: "Bunun en çarpıcı örneği 12 Eylül faşist darbesi ve '90’lı yıllarda devreye konulan kirli savaşa karşı ortaya konulan direniştir. 12 Eylül’de uygulanmak istenilen 'tek tip' elbise dayatmasını devrimci tutsakların direnişiyle boşa çıkardığı gibi şimdi de bu faşist dayatmayı ve politikaları boşa çıkaracak örgütlü gücümüz var.

Türkiye ve Kürdistan’daki tüm farklı kimliklerin, inançların ve kültürlerin özgürce ve birlikte yaşayabilmeleri ve bu yüzyılı özgür yaşam yüzyılı yapmak için, kendisine insanım diyen herkesi demokratik mücadelede ortaklaşmaya çağırıyoruz."