Doğu Kürdistan köylerinde depremin boyutu artıyor

Doğu Kürdistan köylerinde deprem felaketinin sonuçları ürkütücü boyutlara ulaştı. Can kaybının 500’e yaklaştığı tahmin ediliyor.

Süleymaniye merkezli meydana gelen deprem felaketinde, Kirmanşan, Kasr-ı Şirin ile köyler ve çevresinde büyük yıkım ve can kayıpları meydana geldi. Kirmanşan, Kasr-ı, Serpol Zehap, Ezgele, Dalaho, Selas Bawecani gibi şehir ve ilçelerde meydana gelen can kayıpları giderek artıyor. Şehir ve ilçelere bağlı köy, mezralara ulaşıldıkça can kaybındaki artış ortaya çıkarken, felaketin yıkım boyutu anlaşılıyor.

7.2 şiddetinde olarak belirlenen ve Süleymaniye merkezli meydana gelen deprem felaketinde Doğu Kürdistan’da düne kadar henüz bazı köylere ulaşılamamıştı. Dün gece Kirmanşan’a bağlı bazı köylere yeni ulaşıldı.

Ayrıca dün gece ulaşılan Niwakar köyünde 5 ölü, 10’dan fazla yaralının olduğu ifade edildi.

Büyük bir yıkımın olduğu köyde halk geceyi dışarıda geçirirken, evlerin enkazlarının altında hâlâ insanların olduğu belirtiliyor. Şimdiye kadar 500’e yakın can kaybının olduğu tahmin ediliyor.

YARDIM SEFERBERLİĞİ

Öte yandan KCK ve Heyva Sor’un deprem felaketinde uğrayan yerlerle dayanışma çağırıları Doğu Kürdistan’da büyük bir karşılık buldu. Sine, Meriwan, Kamyaran, Divülan, Şaho ve diğer şehir ve ilçe ile kasabalarda yardımda bulunma seferberliği başlatıldı. Adı geçen şehir, ilçe ve köylerden şu ana kadar Kirmanşan, Kasr-ı Şirin, Dalaho’ya bağlı depremden büyük hasar gören ve can kaybı yaşanan alanlara konvoylarla gıda, çadır, battaniye vb. gibi yaşam ihtiyaçları gönderildi.