DGH ve DGK yaptığı eylemleri açıkladı

Devrimci Gençlik ve Devrimci Genç Kadın Hareketleri ‘SERÎ HILDE’ hamlesi kapsamında yapılan eylemlerin bilançosunu açıkladı.

Açıklamada, eylemleri Paris Katliamının intikamı olarak gerçekleştirdiğine değinen DGH “Sara, Ronahî ve Rojbîn yoldaşlarımız şahsında tüm şehitlerimizin intikamını alıncaya kadar ve Önder Apo’yu özgürleştirene kadar eylemlerimiz devam edecek” diye ifade edildi.

Yapılan eylemlerin bilançosu ise şöyle;

İSTANBUL

9 Ocak tarihinde Şehit Rojvan İntikam birimimiz tarafından Fatih ilçesinde bulunan faşist AKP-MHP devleti ile iş birliği içerisinde olan şahısların işyerleri ateşe verilmiştir. Eylemde 100’e yakın işyeri tamamıyla yanmış milyonlarca lira maddi hasar meydana gelmiştir. Kimin Kürdistan’daki katliamlarda payı varsa hepsinin hesabını DGH-DGKH soracak. Faşist AKP devletinin zulmüne ortak olan herkes karşısında bizi bulacak.

9 Ocak tarihinde Esenyurt’ta bulunan AKP ile iş birliği içerisinde olan bir şahsın oto tamircisine birimlerimizce eylem düzenlenmiştir. Eylemde dükkân ve 6 araç kullanılamaz hale gelmiştir.

BİTLİS

Tatvan ilçesinde bulunan AKP’nin çete örgütü olan Osmanlı Ocakları yöneticisi olan Ömer adında bir şahıs birimlerimizce cezalandırılmıştır. Ömer adındaki şahıs AKP’nin ajanlığını yapmakta ve kendisi üzerinden işbirlikçiliği ve ajanlığı yaymaya çalışmaktaydı.

Şikranis (Kutum) köy korucusu olan M. Utku Dağ isimli bir şahıs Şehit Stêrk Botan intikam birimimiz tarafından cezalandırılmıştır. Cezalandırılan şahıslar hakkında Tatvan merkezde kuşlama ve bildiri dağıtılmış halkımız bilgilendirilmiştir.

Tatvan merkezde bulunan ordu evine birimlerimizce ses bombalı eylem yapılmıştır. Eylem sonrası birçok ambulans orduevine sevk edilmiştir. Düşmanın ölü ve yaralıları tespit edilememiştir.

AMED

6 Ocak tarihinde Amed Ofis semtinde bulunan sanat sokağında daha önce uyarılan ve fuhuş yapıldığı tespit edilen bir binaya Şehit Nuda Elefterya İntikam birimimiz tarafından ses bombalı eylem düzenlenmiştir. Eylem yapılan binada maddi hasar meydana gelmiştir.”