Devrimci Gençlik eylem bilançosunu açıkladı

Devrimci Gençlik Hareketi ve Devrimci Genç Kadın Hareketi, düzenledikleri eylemlere ilişkin yazılı açıklamada bulundu.

Devrimci Gençlik Hareketi ve Devrimci Genç Kadın Hareketi Koordinasyonu “SERî HILDE” hamlesi kapsamında Roboski Katliamına ve Şehitliklere yapılan saldırılara dikkat çekmek için birçok merkezde eş zamanlı eylem yaptığını duyurdu.

Devrimci Gençlik Hareketi (DGH) ve Devrimci Genç Kadın Hareketi (DGKH) tarafından yapılan açıklamada şu bilgiler yer aldı:

“-25 Aralık 2017 tarihinde Ankara Altındağ’da gizli bir timimiz tarafından AKP işbirlikçisi mobilya fabrikasına ses bombalı eylem düzenlemiştir. Eylemde fabrikada maddi hasar oluşmuştur. Eylem sonrası timimiz sağlam bir şekilde alandan çıkmıştır.

-28 Aralık 2017 tarihinde Ankara Keçiörende Şehit Fırat Zilan intikam birimimiz tarafından AKP işbirlikçilerinin araçları ateşe verilmiştir. Eylemde iki araç yakılmıştır.

DENİZLİ

-27 Aralık gecesi Denizli Organize sanayi sitesinde bulunan AKP işbirlikçisine ait bir fabrika Şehit Dilan Kortak intikam birimimiz tarafından ateşe verilmiştir. Eylemde fabrika tamamıyla kullanılamaz hale gelmiştir.

KOCAELİ

28 Aralık gecesi İzmit Organize Sanayi sitesinde bulunan AKP işbirlikçilerine ait fabrikalara Şehit Kawa İntikam birimimizce Molotoflu eylem gerçekleştirilmiştir. Eylemde 3 fabrika tamamıyla yanarak kullanılmaz hale gelmiştir. Eylem sonrası birimimiz sağlam bir şekilde eylem alanından çıkmıştır. Bu eylem Roboski katliamına dikkat çekmek için yapılmıştır.

İZMİR

28 Aralık akşamı İzmir’in Çeşme ilçesinde Alaçatı Sahilinde bulunan lüks yatlara önce ses bombalı eylem gerçekleştirilmiş ardından yatlar ateşe verilmiştir. Eylemi Şehit Nuda Elefterya intikam birimimiz gerçekleştirmiştir.  Kürdistan halkı her gün katliamlara alıştırılmaya çalışılırsa bizde Türkiye metropollerini yakacağız. AKP’nin tatil ‘cenneti’ diye tabir ettiği her yeri cehenneme çevireceğiz. Bu eylem faşist AKP devletinin alçakça saldırdığı Xerzan ile Yeniköy Şehitliklerine ve Roboski Katliamına dikkat çekmek amacıyla gerçekleştirilmiştir.

İSTANBUL

28 Aralık akşamı Sultangazi Esentepe mahallesinde birimlerimizce bombalı pankart asılmıştır. ‘Roboskinin Hesabını Soracağız’ sloganlı pankartımız Roboski Katliamına dikkat çekmek amacıyla asılmıştır. Pankart asıldıktan sonra birimlerimiz ‘Serî Hilde’sloganları ile dağılmıştır.

ADANA

28 Aralık akşamı Seyhan ilçesinde bulunan Hürriyet polis karakoluna Şehit Gelhat intikam birimimiz tarafından ses bombalı eylem düzenlenmiştir. Eylem sonrasında düşman karakol çevresini ablukaya almıştır. Eylemden sonra birimlerimiz sağlam bir şekilde eylem alanından çıkmıştır. Bu eylem Roboski Katliamı ve AKP çetelerinin Şehitliklerimize yaptığı saldırılara dikkat çekmek amaçlı gerçekleştirilmiştir.

AMED

28 Aralık akşamı Yenişehir Şehitlik mahallesinde bulunan TEDAŞ şubesine Şehit Avesta İntikam birimimiz tarafından ses bombalı eylem düzenlenmiştir. Eylemde maddi hasar meydana geldi. Eylem sonrası birimimiz sağlam bir şekilde alandan çıkmıştır. Bu eylem Şehitliklerimize yapılan saldırılar ve Roboski Katliamına dikkat çekmek için yapılmıştır.

Eylemlerimiz artarak devam edecektir.”