Dersim yine yanıyor, müdahale engelleniyor!

Aylardır ‘Operasyon’ adı altında devam eden orman yangınları hız kesmeden devam ediyor. Müdahale etmek isteyen halk devlet güçleri tarafından engelleniyor.

Dersim bölgesinde Türk ordusunun operasyonları nedeniyle onlarca hektarlık ormanlık alan katledildi. Valilik tarafından ‘Operasyon var ‘denilerek hayata geçirilen bombardımanlar sonucu Dersim’in doğası tam anlamıyla yok olmayla yüz yüze kaldı. Günlerce süren yangınları söndürmek için yola çıkan halka izin verilmedi. Yer yer devam eden yangınların olduğu alanlara giriş çıkışlar kapatıldı. Halkın verdiği bilgiye göre Pülümür Vadisi tarafında bulunan ‘uzun tarla bölgesi’ ise 2 gündür boydan boya yanıyor.

HALKIN MÜDAHALESİ ENGELLENİYOR

Nazimiye tarafında bulunan Hakis Bölgesi’nin dün akşam havadan bombalandığı öğrenilirken, bombalama sonucu yangın çıktığı kaydedildi. Çıkan yangın nedeniyle Dersim merkez sis dumanı altında kaldı. Orman İşleri Müdürlüğü tarafından herhangi bir müdahalede bulunulmazken, halkın müdahalesine de tıpkı bir önceki yangınlarda olduğu gibi ‘Operasyon bölgesi’ denilerek engel olunduğu öğrenildi.