Dersim’de hayatını kaybeden 5 gerillanın kimliği açıklandı

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM), Dersim’de biri kaza sonucu olmak üzere hayatını kaybeden 5 gerillanın kimlik bilgilerini açıkladı.

HPG-BİM, yaptığı yazılı açıklamada, “2 Haziran 2018 günü Dersim merkeze bağlı Kırmızı Dağ alanında bir grup arkadaşımız işgalci TC’ye ait savaş uçaklarının saldırısı sonucu şahadete ulaşmıştır” dedi.

Açıklamada, “Yine Mart 2018’de Dersim alanında Ferhat Dersim arkadaşımız da gittiği bir görev sırasında yaşanan talihsiz bir kaza sonucu şehitler kervanına katılmıştır” diye eklendi.

Kimlik bilgileri de verilen gerillalara ilişkin yapılan açıklamada, şu ifadeler yer aldı:

“Şehit düşen, her bir arkadaşımız Kürt halkının özgürlüğü için canını ortaya koymuş fedailer olarak mücadelede etmiş ve AKP-MHP faşizminin halkımıza yönelik geliştirdiği saldırılara karşı bir an bile tereddüt yaşamadan savaşın en ön cephesinde yer alarak karşılık vermişlerdir. Kürdistan’ın farklı şehirlerinden bir araya gelmiş olan her bir Kürt gencinin özgürlük tutkusundaki duruşu, halkımızın özgürlüğe olan sevdası olarak ifadeye kavuşmuş ve eğer bir yaşam olacaksa ya özgür olacak, ya da asla, şiarının pratik örneklerinden olarak Dersim dağlarında fedaileşen bir tarza dönüşmüştür. TC faşizminin Kürdistan’ın tüm alanlarında olduğu gibi Dersim coğrafyasında da yüz yıldır uyguladığı soykırım politikalarına karşı direnen Kürt gerillasının mücadelesi, düşmanın işgal politikalarını boşa çıkarmış ve bugün Dersim dağlarında savaşan gerillamızın varlığı, bu topraklarda özgürlüğün teminatı olmuştur. Apocu mücadele gerçeğiyle kendini donatmış olan Kürdistan gerillası, özgür ruhlu halkımıza layık olmak için bundan sonra da fedai tarzla savaşmaya devam edecektir.

Yaşadığımız şahadetlerden dolayı başta şehit ailelerimiz olmak üzere tüm yurtsever halkımızın başı sağ olsun diyoruz ve şehitlerimizin ideali olan halkımızı özgürleştirene kadar mücadeleye amansız bir şekilde devam edeceğimizin sözünü bir kere daha yineliyoruz.”

HPG-BİM, hayatını kaybeden gerillaların sicil bilgilerini şöyle paylaştı:

Kod Adı: Dılgeş Zafer Amed
Adı Soyadı: Ramazan Çubuk
Doğum Yeri: Amed
Anne - Baba Adı: Fidan - Abbas
Şehadet Tarihi ve Yeri: 2 Haziran 2018 / Dersim

Dılgeş – Ramazan Çubuk

Kod Adı: Leheng Argeş
Adı Soyadı: Ramazan Yasugey
Doğum Yeri: Şırnak
Anne - Baba Adı: İde - Emin
Şehadet Tarihi ve Yeri: 2 Haziran 2018 / Dersim

Leheng – Ramzan Yasugey

Kod Adı: Mazlum Karakoçan
Adı Soyadı: Deniz Düzgün
Doğum Yeri: Elazığ
Anne - Baba Adı: Fezire - Ali
Şehadet Tarihi ve Yeri: 2 Haziran 2018 / Dersim

Mazlum – Deniz Düzgün 

Kod Adı: Taylan Ararat
Adı Soyadı: Erkan Ordu
Doğum Yeri: Muş
Anne - Baba Adı: Gülistan - Abdurrahman
Şehadet Tarihi ve Yeri: 2 Haziran 2018 / Dersim

Taylan – Erkan Ordu

Kod Adı: Ferhat Dersim
Adı Soyadı: Ertan Erol
Doğum Yeri: Dersim
Anne - Baba Adı: Sultan - Paşa
Şehadet Tarihi ve Yeri: Mart 2018 / Dersim

Ferhat – Ertan Erol