Dêrîn peşmergelerinden canlı kalkan eylemine destek

Çok sayıda dêrîn peşmergesi işgalci Türk devletinin Başurê Kürdistan’a yönelik işgal saldırılarına karşı gençlerin başlattığı canlı kalkan eylemine destek verdi.

İşgalci Türk devletinin Başurê Kürdistan’a yönelik saldırılarına karşı 14 Haziran’da Kürdistan Yurtsever Gençlik Hareketi öncülüğünde başlatılan canlı kalkan eylemine destek ziyaretleri devam ediyor.

Kerkük, Süleymaniye, Qerehencîr, Bazyan, Şarbajêr ve Ranya’dan çok sayıda dêrîn peşmergesi canlı kalkan eylemini ziyaret etmek için Bınarê Qendîl’e geldi. Dêrin pêşmergeleri burada KCK Yürütme Konseyi Üyesi Diyar Xerîb tarafından karşılandı.

Karşılama ardından bir konuşma yapan Diyar Xerîb, "Yurtsever Kürt halkının duyarlı olması olması ve ciddi bir tavır sahibi olmasını umut ediyoruz. Çünkü Başurê Kürdistan’a yönelik ciddi bir işgal saldırısı gündemdedir” dedi.

Daha sonra dêrîn peşmergeleri canlı kalkan eyleminin devam ettiği alana geçti.

Burada dêrin peşmergeleri adına Hawrê Derya basın açıklaması yaptı.

Türk devletinin Başurê Kürdistan topraklarını işgal ettiği bir dönemde Kürdistan Bölgesi hükümeti sessiz kalmaktadır diyen Hawrê Derya, "Dêrîn pêşmergeleri olarak, nasıl ki hiçbir zaman işgale ve adaletsizliğe sessiz kalmadık, şimdi de sessiz kalmayacağız. Kardeşlerimiz olan gerilların yanındayız” şeklinde konuştu.