Demokratik Halk Cephesi, Yeni Nesil Adayı'na saldırıyı kınadı  

Demokratik Halk Cephesi, Yeni Nesil Listesi Hewlêr Adayı Rabûn Mehruf’a saldırıyı kınadı, halkın sandıkta iktidara yanıt vereceğini vurguladı.

Demokratik Halk Cephesi (Eniya Demokrasiya Gel), Yeni Nesil 120 Nolu Listesi Hewlêr Adayı Rabûn Mehruf’a yönelik saldırıya ilişkin bugün yazılı bir açıklama yaptı.

“Seçimler için her aday, parti ve listenin özgürce seçim propagandasını yürütme hakkı var" vurgusunda bulunulan açıklamada, "Diktatörler, iktidarlar her zaman seçim ve demokrasiden korkuyorlar. Seçimlere yeni partiler, listeler katılmalıdır. Irak ve Başur seçimlerine yeni bir parti, yeni bir oluşum katılıyor. İktidar da bundan korkuyor. Mücadele eden, halkla bir araya gelen, umut vadeden adaylar, liste ve partilerden de korkuyorlar" denildi.

'HALKIMIZ İKTİDARI CEZALANDIRACAK'

Demokratik Halk Cephesi, şunları da kaydetti: "Yeni Nesil 120 Nolu Liste adaylarına yönelik saldırıları kabul etmemiz mümkün değildir. Yeni Nesil Listesi adaylarına yönelik saldırılar adayları korkutmayacak, hatta saldıran anlayışa karşı daha güçlendirecek. Halkı da adaylarına saldıran iktidara 12 Mayıs’ta sandıkta cevap vermeye çağırıyoruz. Halkımız oylarıyla en büyük cezayı saldıranlara, iktidara verecek.”