DBP: Arslan’ın sağlığından endişeliyiz

DBP, 10 gündür Diyarbakır D Tipi Kapalı Cezaevi’nde tek kişilik hücrede tutulan Eş Genel Başkan Mehmet Arslan’ın durumuna ilişkin yazılı açıklama yayınladı.

DBP açıklamasında, Arslan’ın hücrede tutulduğunu ve sağlığından endişe duydukları belirtildi.

Açıklama şöyle:

Eş Genel Başkanımız Mehmet Arslan, AKP’nin savaş politikalarına karşı barışı savunduğu için, bizzat savaşı siyasi bir politika haline getiren AKP iktidarı ve yargısı tarafından 10 gündür Diyarbakır D tipi Kapalı Kapalı Cezaevi’nde tek kişilik hücrede rehin tutulmaktadır.

Üst solunum yolu rahatsızlığından dolayı burnundan kısa süre önce ameliyat olan Eş Genel Başkanımız Arslan, Sedef hastası olduğu için, ilaçların kendisine kısıtlı verilmesinden kaynaklı vücudunda ayrıca yaralar oluşmuştur.

Nakil edileceği gerekçe gösterilerek tek kişilik hücrede tutulan Mehmet Arslan’ın, tecriti derinleştirmek için kendisine özel bir cezaevi arandığını ve bu yüzden bekletildiğini öğrenmiş bulunmaktayız. Eş Genel Başkanımızın bu şartlarda başka bir cezaevine nakledilmesi hayatı açısından endişe yaratmaktadır. Ortaya çıkabilecek bütün olumsuz sonuçlardan direk AKP iktidarı sorumludur.

Eş Genel Başkanımız Mehmet Arslan’ın sağlık koşullarına rağmen tek kişilik bir hücrede rehin tutulması kötü muamele ve insan hakları ihlalidir. Bu insanlık dışı muameleyi kabul etmiyor, eş genel başkanımızın derhal serbest bırakılmasını talep ediyoruz.