Dakuk'ta Irak güçleri arasında petrol kavgası!

Dakuk'taki petrol sahalarını işleten Heşdî Şabî komutanı Elî Gazi, "petrol hırsızlığı" gerekçesiyle görevinden uzaklaştırıldı.

Irak ordusu ile ona bağlı Heşdî Şabî güçlerinin 16 Ekim 2017 tarihinde Kerkük ile tartışmalı bölge statüsündeki bölgeleri ele geçirmesinin ardından söz konusu gruplar arasındaki rant kavgası sürüyor.

Irak federal polisi, Kerkük'ün Dakuk ilçesinde Haşdî Şabî komutanlarından Elî Gazi'nin denetimindeki petrol kuyularına operasyon düzenledi. Edinilen bilgilere göre, Dakuk'taki kuyulardan çıkarılan petrolü çaldığı belirtilen Elî Gazi isimli kişi, bu görevden uzaklaştırıldı. Eli Gazi, hakkında soruşturma açıldığı ileri sürüldü.

Irak güçlerinin Dakuk'u ele geçirmesinin ardından bu bölgedeki bazı petrol sahaları, daha önceki sorumlusu Gazi Talabani'den alınmış, Heşdî Şabi içerinde faaliyet yürüten Elî Gazi isimli kişiye verilmişti.

Elî Gazi isimli Heşdî Şabî komutanının Dakuk ve Kerkük'e yönelik saldırılar sırasında birçok Kürd'ün katledilmesi ve evlerinin talan edilmesinde aktif rol aldığı belirtiliyor.