Dağlı'nın akıbeti soruldu, Bilici'nin bırakılması istendi

Amed'de kayıp yakınları Ali İhsan Dağlı’nın akıbetini sorarken, İHD Şube Başkanı Bilici'nin de serbest bırakılmasını istedi.

İnsan Hakları Derneği (İHD) Amed Şubesi ve kayıp yakınları tarafından düzenlenen “Kayıplar bulunsun, failler yargılansın” eyleminin 423’üncüsü düzenlendi. İHD Şubesi Konferans Salonu’nda düzenlenen eylemde, üç gün önce gözaltına alınan İHD Genel Başkan Yardımcısı ve Amed Şube Başkanı Raci Bilici’nin serbest bırakılması istendi. Eyleme, Tabipler Odası SES, ve Özgürlükçü Hukukçular Platformu (ÖHP) üyeleri de destek verdi.

Kayıp yakınları, bu hafta 14 Nisan 1995’te Amed'in Silvan ilçesine bağlı Eşme köyünde gözaltına alınan ve kendisine bir daha ulaşılamayan Ali İhsan Dağlı’nın akıbetini sordu. 

İHD Şube Yöneticisi Abdullah Zeytun, 3 gündür gözaltına olan Bilici’nin insan hakları mücadelesinden dolayı gözaltına alındığını vurgulayarak, “Bilici’nin yanındayız. Yürüttüğü bütün çalışmaların tanığıyız ve şahidiyiz. Kürdistan coğrafyasında yaşanan ağır insan haklarının takipçisi olacağız. Adil bir barış sağlanana kadar mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz” dedi.

Yıllardır takip ettiğimiz kayıp dosyalarının failleri aklandığını ve devletin yargı birimleri cezasızlık politikaları ile failleri korunduğunu dile getiren Zeytun, “Toplumsal olarak kayıp yakınlarının yanında olmaya devam edeceğiz. Bu anlamda kayıp yakınlarına destek sunan STK ve kayıp yakınları olarak; sözümüz, Raci Bilici’nin yürüttüğü mücadelenin sürdürücüsü olmaktır” diye belirtti.